Boardgames

Dodeljena nagrada Kinderspiel des Jahres 2018 za najbolju dečiju društvenu igru

Funkelschatz – Dragon’s Breath

Roditelji, spremite se da učite nemački ako sa svojim mališanima želite da igrate zvanično najbolju porodičnu društvenu igru 2018. godine.

Jutros je na pres konferenciji u Hamburgu dodeljena nagrada Kinderspiel des Jahres igri Funkelschatz (Dragon’s Breath). Igru su dizajnirali Gunter i Lena Burkart, a dva do četiri igrača će biti u ulogama zmajeva koji sakupljaju dragulje dok tata-zmaj topi santu leda. Zmajić koji donese najviše dragulja svoje boje u pećinu je pobednik. Ovu brzu i veoma šarenu igru izdaje HABA za evropsko tržište, a nebitno koje izdanje nabavite naći ćete pravila i na engleskom jeziku. Naravno da smo se malo našalili na početku teksta 😉

Zmajev Dah je u svojoj konkurenciji pobedio igre Panic Mansion i Emojito, dok će ostatak Spiel des Jahres nagrada biti dodeljen na ceremoniji zakazanoj za 23. jul. Prošlogodišnji Kinderspiel des Jahres je bio urnebesni Ice Cool, a izgleda da su u poslednjim godinama popularne igre sa slatkim životinjicima. Dizajneri društvenih igara – obratite pažnju na ovo ako smišljate nove porodične igre!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.