Articles

Dodeljena je nagrada Kinderspiel des Jahres 2017

Ice Cool

Prestižna nagrada Spiel des Jahres  je najveće dostignuće koje može da pripadne jednoj društvenoj igri. Obično je rezervisana za ”velike” ili ”ozbiljne” igre, a garantuje im da će ceo svet ”odlepiti” za njima. Kinderspiel des Jahres mlađi je brat ove eminentne nagrade i predstavlja nagradu koju nemački kritičari dodeljuju najboljim društvenim igrama za najmlađe i sve oni koji su još uvek deca u duši. Ove godine osvojili su je pingvini.

Na sinoćnoj proslavi u Nemačkoj, igra Ice Cool je proglašena za dobitnika Kinderspiel des Jahres za 2017. godinu. Igru je dizajnirao Brajan Gomez u dva do četiri igrača se takmiče da lansiraju plastične pingvine po igralištu i sakupe što više tune. Ice Cool je predstavljen na sajmu Essen 2016. godine i trenutno je oduševio posetioce (među kojima smo bili i mi). U tipičnom maniru tzv. dexterity igara, koristićete vrh svog kažiprsta da gurate ili katapultirate lelajuve pingvine po ”tabli” koju sastavljate od delova kutije same igre.

Možda na kutiji piše da je igra za decu, ali iskreno nema razloga ni da je zaigraju nešto stariji, naročito posle ture piva. Čestitamo Brajanu Gomezu na odličnoj igri, a sa ovim i Origins Awards je počela nova sezona nagrada. Finale Spiel des Jahres je zakazano za 17. jul.

2 replies »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s