Boardgames

Nedeljne vesti 16.06. – 23. 06. 2017.

Nedeljne vesti u nedelju. Ha! Ovonedeljne vesti su posvećene akademijama i univerzitetima. FFG nas vodi na ulice Arkama gde ćemo istraživati pipke iz mraka na Miskatonik Univerzitetu. Sa druge strane CMON nas vraća na fakultet za čarobnjake gde ćemo ponovo mućkati napitke uz pomoć novog elementa.  Za vas koji još studirate, ovo su igre da vas održe u formi tokom letnjeg raspusta, dok za ostale je ovo prilika da se podsete, šta su sve mogli da vam budu fakultetski dani. Pipci u mraku univerzitetske biblioteke……

Detaljnije vesti pročitajte u nastavku:

Planet Defenders

Planet Defenders

Renegade Game Studios je najavio planove za izdavanje engleske verzije Planet Defenders. Ova igra, originalno objavljena na Tajvanu od strane EmerorS4 Games, prikazuje budućnost gde je čovečanstvo kolonizovalo galaksiju i usput odbacilo stare robote. U ovoj igri 2-4 igrača su u ulozi čistača, koji uz pomoć baterija aktiviraju tri branioca koji skupljaju odbačene robote koji plutaju svemirom.  Izlazak ove igre se očekuje na jesen, zajedno sa druga dva RGS naslova Atlas: Enchanted Lands i Ex Libris.

Mansion of Madness 2nd Ed: Streets of Arkham

Mansion of Madness 2nd Ed: Streets of Arkham

Druga edicija Mansions of Madness dobija svoju drugu poveću ekspanziju – Streets of ArkhamFantasy Flight Games je u saopštenju najavio da nova ekspanzija donosi nove prostorije, kartice sa događajima, istražitelje kao i nove, sveže scenarije za digitalnu aplikaciju. FFG je najveće promene uveo kod istražitelja, te oni svi sada imaju jedinstvenu veštinu povezanu sa propratnom pričom. Takođe, istražitelji se mogu osnažiti pomoću određenih žetona koji dozvoljavaju jednokratno pojačanje osnovnih statistika. Igrači će početi sa lutanjem po Miskatonik Univerzitetu i Muzeju ove zime.

The Legend of Korra: Pro Bending Arena

The Legend of Korra: Pro Bending Arena

IDW Games će objaviti stonu igru baziranu na Nikolodeonovoj animiranoj seriji The Legend of Korra, koja je nastavak Avatar: The Last Airbender. Prvu igru u seriji – The Legend of Korra: Pro-bending Arena, su dizajnirali Sen-Fong Lim (Akrotiri, The Godfather: A New Don) i Džesi Rajt. Ova kartična igra će simulirati fiktivni sport koji je prikazan u prvoj sezoni ove serije. Igra će biti finansirana putem Kickstarter kampanje tokom leta, a izlazak se očekuje na jesen.

Potion Explosion: The Fifth Ingredient

Potion Explosion: The Fifth Ingredient

Potion Explosion, koji je originalno izdao Horrible Games a zatim preuzet od strane Cool Mini or Not, dobija svoju prvu ekspanziju pod imenom The Fifth Ingredient. Dodatkom novog elementa pravo je vreme da se vratimo na akademiju za mlade čarobnjake. Ekspanzija ove porodične igre dodaje i nove napitke, laboratorijsku opremu i mnoge druge stvari dostupne na akademijama. Ekspanzija se očekuje krajem juna.

Mystic Vale: Man Storm

Mystic Vale: Man Storm

Alderac Entertainment Group je najavio treću ekspanziju za njihovu nagrađivanu kartičnu igru Mystic Vale. Mystic Vale: Mana Storm u igru uvodi novi element – amajlije, koji povećavaju raznovrsnost dostupne mane. Ekspanzija, koja podržava 2-4 igrača, takođe dodaje nove lidere, napretke kao i ventil karte. Mystic Vale je proglašen kartičnom igrom godine na ovogodišnjem Origins sajmu a nova ekspanzija će stići u prodavnice krajem oktobra.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.