Boardgames

Nedeljne vesti 26. 05. – 02. 06. 2017.

Topli dani su stigli a sa njima i veliki broj najava za nove igre. Izdavači se utrkuju sa najavama za nove igre koje će se u prodavnicama pojaviti tokom leta. Najzanimljivije vesti su da će Splendor dobiti ekspanziju i da Crystal Clans vizuelno izgleda stvarno dobro. Ah da, Love Letter će biti obučen u ruho Lavkraftovih mitosa….To smo mogli da predvidimo posle Hobbit verzije. Da li je na vidiku i Star Wars verzija?

O ovome i ostalim najvažnijim vestima iz prethodne nedelje pročitajte u nastavku:

Cities of Splendor

Prvenac ekipe Space Cowboys, koji je dobio nominaciju za Spiel Des Jahres, Splendor, dobija dodatak posle pune tri godine. Ekspanzija Cities of Splendor donosi 4 nezavisna modula koja se mogu dodati u osnovnu igru skupljanja dragulja.  Igra se očekuje u prodavnicama 31. avgusta.

Unlock!

Asmodee je najavio tri nove avanture za njihovu igru Unlock!. To su The Formula, Squeek & Sausage i The Island of Dr. Goorse. Unlock! je igra u kojoj šest igrača pokušavaja da pobegne iz određene prostorije uz pomoć karata i telefonske ili tablet aplikacije.

Vreme je došlo da nam i Ktulu pošalje ljubavno pismo! Alderac Entertainment Group je najavio Lovecraft Letter – novu haljinu za njihovu veoma popularnu igru Love Letter. Lovecraft Letter je omaž Lavkraftovim mitosima i generalnom ludilu koje će vas obuzeti, kao i u svakoj igri gde se oni pojavljuju. Datum izlaska nije poznat,

Sidereal Confluence

Wizkids je najavio novu igru pod imenom Sidereal Confluence. U ovoj kartičnoj igri, igrači će uz pomoć trgovine i pregovaranja pokušavati da razviju Eluzijanski kvadrant galaksije. Zanimljivo je da osnovna kutija omogućava učestvovanje do 9 igrača, što nije čest slučaj u industriji. Igra se očekuje u prodavnicama u julu ove godine.

Aura

Breaking Games je najavio izlazak apstraktne igre Aura. U ovoj kartičnoj igri, četiri igrača pokušavaju da pomoću odigranih karata eliminišu karte iz protivničkih špilova. Osnovna mehanika, pored vučenja i spuštanja karata, je kamen, papir, makaze, pomoću kojih igrači čuvaju svoje ili eliminišu protivničke karte. Igra bi trebala da stigne u prodavnice do kraja juna.

Ex-Libris

Renegade Games Studio je najavio izlazak Ex Libris igre. Igru je dizajnirao Adam P. Mekiver i predstavlja borbu kolekcionara retkih i vrednih knjiga u fantazijskom gradu. Gradonačelnik je objavio novo mesto u gradskom savetu – Grand Librarian, a na igračima je da povećanjem svoje biblioteke i potragom za retkim knjigama ipresioniraju gradonačelnika. Izlazak igre je najavljen za leto.

Crystal Clans

Kao što smo već objavlili Plaid Hat Games je na svom sajtu objavio da razvija novu igru pod imenom Crystal Clans. Ovo će biti taktička kartična igra za dva igrača, slična Summoner Wars, sa raznim armijama i mapama. Kompanija je objavila prve detalje o novim, inovativnim mehanikama koje su prisutne u igri kao i prve ilustracije na kartama i tabli. Igru dizajniraju Kolbi Dauč, Andrea Mezotero i Artur Elis. Za ilustracije i grafički dizajn zadužen je Martin Abel.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.