Boardgames

Nedeljne vesti 23.06. – 31.06. 2017.

Zar je već otišlo pola 2017. godine? Baš je nekako proletelo, zar ne? Mi, naravno, kao i svakog vikenda imamo nove vesti iz sveta karata, tokena i kartonskih tabli, pa hajmo tako da načnemo sedmi mesec u ovoj godini. A znate tek kakve vesti imamo za vas – vruće! Vruće vesti o vrućim igrama i još vrelijim nastavcima, a bome i napolju je poprilično vruće.

Mnogo je to vreline ove nedelje, pa zato sipajte hladan sokić pre nego što nastavite da čitate dalje.

Unlock! The House on the Hill, The Nautilus’ Traps i The Tonipal’s Treasure

Takozvane Escape Room igre su na vrhuncu svoje popularnosti pa, sem što možete jurcati po takvim sobama i rešavati brojne zagonetke uživo, zahvaljući serijalu Unlock! ih možete poneti sa sobom. Asmodee i Space Cowboys su najavili još tri izdanja ove veoma popularne igre, nezavisne avanture koje će biti dostupne u četvrtom kvartalu 2017. godine, a zasnivaće se na poznatoj kombinaciji karata i mobilne aplikacije. The House on the Hill će biti klasični horor scenario sa ukletom kućom u koju će igrači ući kako bi otkrili njene misterije i oterali paranormalne pojave. The Nautilus’ Traps igru prenosi 20 000 milja ispod mora, u podmornicu koju napada džinovska neman, dok The Tonipal’s Treasure kombinuje bežaniju iz tamnice sa lovom na blago opakog gusara.

The Grizzled

The Grizzled, društvena igra smeštena u vihor Prvog svetskog rata koja neodoljivo podseća na video igru Valiant Hearts, promenila je izdavača. CMON (Cool Mini or Not) je otkupio prava na igru od Sweet Games i u toku je rad na njenoj drugoj ekspanziji. Štaviše, CMON je već bio izdavač za Severnu Ameriku, kako osnovne igre tako i njene ekspanzije At Your Orders!, a sada će imati i kreativnu kontrolu nad njenim novim sadržajem. The Grizzled: Armistice Edition je radni naziv ekspanzije koja će dodati kampanju u ovu kooperativnu igru.

 

Total Recall

Ko god je rekao da društvene igre ne postaju mainstream, mora da se sada mnogo grize od muke. U opštoj navali da se svaki kultni firm prepakuje na tablu (kao što smo videli sa The Thing i Big Trouble in Little China), legendarni sci-fi film Total Recall postaje društvena igra. Overworld Games je izdavač, a Totalni Opoziv će biti kooperativna kartaška igra u kojoj će igrači ulaziti u snove, ali moći i da postanu Rekall agenti koji će dalje kontrolisati igru. Total Recall: The Official Tabletop Game će biti u pretprodaji na Kickstarteru u avgustu, a njen dolazak na naše police je planiran za 2018. godinu. Zanimljivo je da će u ponudi biti i NSFW izdanje kao omaž nasilju iz originalnog filma, nadamo se i referencama na Švarcenegerove one-linere.

Genesys

Fantasy Flight Games je najavio Genesys, novi roleplay sistem koji bi trebalo da postane naslednik legendarnog GURPS-a. Naime, Genesys će biti univerzalni sistem za FRP avanture koji će Game Masterima omogućavati da svoje originalne priče (ili pet predloženih iz osnovne knjige) pretvore u nezaboravnu avanturu igračima. FFG je svoj takozvani Narrative Dice System iz Star Wars: Edge of The Empire preneo i na Genesys, što znači da igrači neće rolati kockice sa binarnim rezultatima (ili je akcija uspela ili nije) već stvara mogućnost organskog rešavanja situacija. Osnovna Genesys knjiga će biti u prodaji krajem 2017. godine.

 

Pandemic Legacy Season 2

Z-Man Games je počeo da otkriva više informacija o dugo očekivanom nastavku najbolje ocenjene društvene igre svih vremena, Pandemic Legacy. Nakon šture prošlomesečne najave igre, sada imamo više informacija o Pandemic Legacy Season 2. 71 godinu nakon prve igre čovečanstvo je na rubu propasti i svega nekoliko ljudskih kolonija je ostalo u kontaktu. Igrači će istraživati svet u potrazi za zalihama koje će otkrivene kolonije stalno potraživati kako se bolest ne bi dalje širila, tu će biti uvek prisutna opasnost od infekcije vaših likova, kao i drugi problemi koje ćete otkrivati kroz kampanju. Igra će biti potpuno nezavisna, a i ovoga puta će se tabla i karte menjati kroz priču koja će biti unikatna za vas i vaše saigrače. Pandemic Legacy Season 2 izlazi ove jeseni, a na sajmu Gen Con će biti održana prezentacija igre.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.