Boardgames

Nedeljne vesti 02.06. – 09. 06. 2017.

Velika imena ove nedelje. Velika imena među firmama i dizajnerima su otkrila velike društvene igre koje će izaći na tržište tokom velikih letnjih meseci. Da li će te velike, u svakom smislu, igre zadovoljiti naše velike apetite, ostaje da se vidi kada stignu u naše velike prodavnice…e to poslednje sigurno ne postoji.

Bilo kako bilo….. Ričard Garfild ima novu igru, a Pandemic Legacy Season 2 se najavljuje kao velika….dosta!, sjajan nastavak. Avalon Hill je najavio “Izdajstvo na Baldurovoj Kapiji” a imamo i datum izlaska “Velike Gužve u Kineskoj Četvrti”. I još mnogo toga…

Pročitajte detaljnije o ovim velikim 😀 dešavanjima:

SpyNet

Z-Man Games je najavio novu kartičnu igru dizajniranu od strane poznatog i cenjenog Ričarda Garfilda, pod imenom SpyNet. U ovoj igri igrači predvode mrežu tajnih agenata koji se takmiče u kompletiranju misija. Da bi u tome uspeli oni vuku karte iz zajedničkog špila u potrazi za novim regrutima, finansijama i misijama. Ova igra može biti igrana u dva igrača kao i u četiri igrača u dva tima, koji moraju da koordiniraju svoje akcije. Datum izlaska ove igre još uvek nije poznat.

Fantasy Realms

Wizkids je objavio detalje o njihovoj novoj fantazijskoj kartičnoj igri Fantasy Realms. Igru je dizajnirao Brus Glasko (Betrayal at House on the Hill, Mystery!, Motive for Murder). Igrači (3-6) pokušavaju da izgrade najsnažniju imperiju tako što vuku karte iz špila ili sa odbačene gomile, a sve u cilju da u ruci imaju najbolji kombo. Igra izlazi u avgustu 2017. godine a limitirani broj kopija će biti dostupan u junu na Origins Game Fair sajmu.

Pandemic Legacy Season 2

 

U skorašnjem intervjuu na sajtu Z-Man Games, direktor Stiven Kimbal je objavio prve informacije o datumu izlaska dugo očekivane druge kutije u Pandemic Legacy seriji. Pandemic Legacy Season 2, kreiran od strane Mata Likoka i Roba Davioa, se dešava 71 godinu posle završetka prve kutije i pričaće nam priču o poslednjim fragmentima čovečanstva koji žive na plutajućim stanicama na moru. Izlazak  je najavljen za jesen 2017. godine a uskoro možemo očekivati više detalja oko novih zanimljivih mehanika u ovoj legacy igri.

Betrayal at Baldurs Gate

Wizards of the Coast i Avalon Hill su udružili snage da bi objavili novu-staru igru. Velika kompanija, vlasnik Dungeons & Dragons franšize i mnogih svetova, je provalila rast popularnosti njenih proizvoda, te je odlučila da sa svojim brendovima uzme deo kolača i iz industrije društvenih igara. Wizards of the Coast je u lonac stavio svoju intelektualnu svojinu Forgotten Realms a Avalon Hill (koji je vlasništvo WOTC) je ubacio njihovu popularnu igru Betrayal at House On The Hill. Posle laganog krčkanja na 200 stepeni, uz mešanje dizajnera Krisa Dupuia (BAHOTH: Widow’s Walk) i Majka Mearlsa (Castle Ravenloft) najavljen je izlazak Betrayal at Baldur’s Gate. 3-6 igrača će spuštati pločice i istraživati tamne uličice i katakombe poznatog grada Baldur’s Gate u Forgotten Realmsu. I sve tako dok se jedan od članova grupe ne rasvetli kao izdajica. Izlazak ove igre je najavljen za oktobar 2017 godine.

Big Trouble in Little China

Everything Epic Games i Flipside su počeli da primaju preordere za Big Trouble in Little China na kojoj je radio trojac Kris Bartarlis (Secrets of The Lost Tomb), Boris Polonski i Džim Samartino. Kultni film sa još kultnijim Kurtom Raselom u glavnoj ulozi posle ”samo” tri decenije postaće, nadamo se takođe kultna, društvena igra za 1-4 igrača. ”Velika Frka” je kooperativna igra u kojoj ćemo voditi Džeka Burtona ili nekog od drugih poznatih lica iz filma u borbi protiv zlog čarobnjaka Lo Pana kroz kampanju od 15 misija. Igra je dosta bogato producirana, a samim tim i nešto skuplja, pa će vas ovo zadovoljstvo koštati tričavih 100 dolara. Kupci limitiranog izdanja igre Big Trouble in LIttle China u pretprodajnom periodu će po ceni osnovne igre dobiti i čitavu ekspanziju – 7 dodatnih misija, dodatnu opremu za petog i šestog igrača, nove karte i sjajnu pozlaćenu (nije pravo zlato naravno) kutiju.

The Agents

Kompanija Ninja Division je spremila novu kartičnu igru The Agents. U ovoj igri igrači pokušavaju, kao agenti i špijuni, da ostvare svoje tajne agende dok u isto vreme drže suparničke agente na distanci mešajući se u njihove planove. Igru je, 2013. godine, sam izdao dizajner Sar Šai, a reizdanje je tako pripremljeno da će podnositi i ekspanzije, u vidu agenata i misija. Izlazak igre je najavljen za jul 2017. godine.

Akrotiri

Z-Man Games je objavio novu ediciju igre Akrotiri. Originalno izdata 2014. godine,  cenjena istraživačka i ekonomska igra smeštena u period klasične Grčke,  nije baš bila podmazana. Dizajneri Džej Kormir i Sen-Fong Lim su u protekle tri godine slušali fanove i poboljšali igru te je ona spremna za novo izdanje.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.