Boardgames

Dragomino je najbolja dečija igra 2021. godine

Žiri je odlučio – zmajevi su ove godine hit društvena igra.

Tačnije, zmajevske domine, odnosno Dragomino iz Blue Orange Games. Spiel des Jahres žiri je upravo dodelio nagradu Kinderspiel des Jahres, nagradu kojom se ovenčava najbolja društvena igra za decu. Ova igra je nastavak fenomenalne igre Kingdomino, a dizajnirali su je Bruno Cathala, Marie Fort i Wilfried Fort.

“Dragomino je dobar primer kako se porodična igra pretvara u igru za decu. Inteligentno dizajniran balans između sreće i taktike znači i da će mališani uvek rado igrati ponovo domine sa zmajevima”, izjavio je SdJ na zvaničnom sajtu. Kao i u originalnoj Kingdomino igri, mladi igrači će u Dragomino slagati raznobojne pločice i graditi magično kraljevstvo, ali istovremeno pokušavati i da sakupe što više zmajeva.

U svojoj kategoriji, Dragomino je pobedio igre Storytailors i Mia London and the Case of 625 Scoundrels. Koje društvene igre će odneti titulu igre godine i najbolje “ozbiljne” igre saznaćemo 19. jula  kada će Spiel des Jahres žiri proglasiti pobednike.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.