Boardgames

Igrali smo Peak Oil Profiteer

2Tomatoes je jedan od izdavača čije igre nas nisu do sada izneverile.

Peak Oil je bila društvena igra kroz koju smo se upoznali sa ovim izdavačem. Malo je reći da nam je postavila visoka očekivanja, te je najava nastavka veoma zaintrigirala našu redakciju. Nedavno smo imali priliku i da zaigramo Peak Oil Profiteer, igru koja originalnu formulu izvrće naglavačke, postavlja dešavanja u “banana republiku”. Vi ćete tu doći kao naftni tajkun kome u očima sijaju znaci za dolar, a usputno i podmazivati opšte ratovanje države sa gerilcima. Što bi rekli, zabava za celu porodicu.

Kao što smo sugerisali u uvodu, nastavak nije razočarao. Iako imate “samo” 5 akcija, predstavljenih kartama koje odigravate, njihova međusobna interakcija i dobro osmišljeno balansiranje tržišta su pravi izazov prilikom planiranja svakog sledećeg poteza. A ima tu i ponešto za igrače koji vole da postavljaju koru od banane drugima. Kapirate? Jer banana republika.

Peak Oil Profiteer će od 15. juna biti na Kickstarteru. Igru takođe možete isprobati na Tabletopia platformi, a u nastavku pogledajte kako to izgleda:

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.