Boardgames

Nove društvene igre 08.06.2021: seoska idila

Sa sunčanim danima došla je i nova tura najava iz sveta društvenih igara. Domaća scena je bogatija za igru Vojvodina, a pored nje pričamo i o brojnim nastavcima – za Ticket to Ride, The Networks, Kingdomino i Artemis Project. Nakrivite slamnati šešir, zavalite se u hladovinu i prelistajte šta sve stiže uskoro u prodavnice.

Vojvodina

Vojvodina

 

Na police prodavnica stigla je nova domaća društvena igra Vojvodina. Do četiri igrača će biti u ulogama ratara koji seju i prodaju pšenicu vojvođanskim gradovima, pokušavajući da usput zarade što više para. Ova lagana porodična igra stigla je i u našu redakciju, pa ćete uskoro moći da je vidite na Pitchwise YouTube kanalu. U međuvremenu, više o igri možete naći na sajtu izdavača Brave Giant.

Ticket to Ride: Track Switcher

Ticket to Ride: Track Switcher

Ako ste ikada želeli da se igrate preusmeravanja vozića, nova Ticket to Ride društvena igra je upravo za vas. Nova mozgalica se zove Ticket to Ride: Track Switcher i u pitanju je igra za jednog igrača koju su zajedno razvili Days of Wonder i Mixlore. Pred sobom ćete imati 3D železnicu, a zadatak je da provozate vozić(e) i prerasporedite kompoziciju u što manjem broju poteza. U kutiji se nalazi 40 zadataka, a u prodaji se očekuje tokom oktobra.

The Adventures of Robin Hood

The Adventures of Robin Hood

Posle igre Robin of Locksley, ovog meseca imamo još jednom priliku da budemo Robin Hud i to zahvaljujući izdavaču Kosmos. The Adventures of Robin Hood je avanturističko-pripovedačka igra inspirisana igrom Andor, a do 4 igrača će biti u ulogama pripadnika vesele družine iz šervudske šume. Uz igru dolazi i knjiga od preko 200 strana kroz koju ćete otkrivati priču, a jedna partija traje oko sat vremena.

Kingdomino Origins

Kingdomino Origins

Blue Orange Games planira nekoliko izdanja za kraj leta, a jedno od njih biće Kingdomino Origins. Kao što naslov sugeriše, idemo nazad kroz istoriju, u vreme kada su ljudi tek otkrivali vatru. Ko ima kontrolu nad vatrom, taj kontroliše i teritorije, a zanimljivo je što će ova igra imati tri težinska nivoa sa kojima se lagano uvode nova pravila. Kingdomino Origins se očekuje sredinom septembra u prodaji, a do tada prelistajte našu Kingdomino recenziju.

The Artemis Odyssey

Nakon izvrsnog Artemis Project, došlo je vreme za nastavak. Grand Gamers Guild je tako najavio The Artemis Odyssey, igru koja nas vodi sa Europe dalje u svemir. Odigravanjem karata ćete putovati kroz galaksiju i otkrivati planete, osnovati kolonije i graditi nove brodove. Kao i u prethodnoj igri, igrači se bore za svaku akciju, a kada se otkriju sve planete ili neko dostigne 77 poena igra se zaustavlja. The Artemis Odyssey dolazi na Kickstarter krajem avgusta.

The Rival Networks

The Rival Networks

A sezonu nastavaka završavamo sa novom igrom u The Networks serijalu. Nakon uspešne Kickstarter kampanje, The Rival Networks u junu dolazi u ruke bekera. U pitanju je verzija za dva igrača koja se dosta zasniva na pravilima originalne igre, ali je ubrzava i dodaje neke tajne informacije, tako da dvoje vlasnika televizija neće uvek znati šta suparnička TV stanica radi.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.