Boardgames

Battlestar Galactica društvena igra se vraća kao Unfathomable

Posle mnogo godina čekanja, Battlestar Galactica društvena igra će se vratiti u prodaju, ali sa novom temom, imenom… i pipcima?

Unfathomable

Fantasy Flight Games je, posle dosta tizera i kriptičnih najava, konačno obelodanio da je u pripremi Unfathomable, duhovni naslednik BSG igre. Svemir je zamenjen morem, a sci-fi tema neizbežnim Cthulhuom, tj Arkham Horror univerzumom. Jer, ipak se sada to dobro prodaje, a licenca ne košta ništa.

Igra nas vodi u 1913. godinu, na brod SS Atlantica koji je tek zaplovio preko Atlantskog okeana. Kao što to obično biva u svim Lavkraft igrama, moreplovce počinju da muče košmari koji ubrzo postaju jeziva realnost. Baš kao i Galactica, Unfathomable je igra za 3 do 6 igrača u kojoj će neko, možda, biti onaj koji želi da potopi brod i potamani posadu. Tostere, pardon Sajlonce, su zamenili “hibridi”, a tok igre je vrlo sličan onome iz Galactice, sa sve točkićima na tabli, iako se FFG iz petnih žila trudi da izbegne poređenje sa klasikom iz 2008. godine.

Unfathomable se očekuje u prodaji ovog septembra po ceni od 80 evra. Kutija je ipak puna minijatura. Videćemo da li će zameniti Battlestar Galactica na našoj listi.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.