Boardgames

I Wordle će postati društvena igra

wordle društvena igra

Iskreno, bilo je samo pitanje vremena kada će najpoznatnija online zanimacija da dobije stono izdanje.

Wordle, globalni fenomen pogađanja petoslovnih reči, pokrenuo je pravu revoluciju među online kvizovima. Pojavilo se bezbroj klonova, od lokalizovanih izdanja, preko igara u kojima pogađate pesme i filmove, sve do kvizova pogađanja društvenih igara (iako smo to prvo mi igrali na Pitchwise Discordu). Vreme je došlo da to evoluira i da imate “Wordle kod kuće”.

Hasbro je nedavno objavio da je nabavio licencu za Wordle društvenu igru i da planira da je u oktobru pusti u prodaju, doduše samo na američkom tržištu. Wordle: Party Game je igra za 2-4 igrača u kojoj će jedan igrač biti onaj ko zadaje pojam, dok ostali pogađaju. Kao i u originalnojo igri, imate 6 pokušaja da pogodite reč od 5 slova. Takođe, u kutiji dolaze žute i zelene pločice kojima se obeležavaju pogoci (na netačnom i pravom mestu).

Igra će imati tri varijante – poteznu, brzinsku i timsku. Cena igre je 20 evra, a kada će se pojaviti i Evropi još nije poznato. Pogledajte zvaničnu najavu igre u nastavku:

Koje se nove RPG knjige vama sviđaju? Da li ste probali neku od pomenutih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.