Games

Proverite svoje poznavanje društvenih igara kroz novi dnevni kviz

Dnevni kvizovi su ponovo u modi, zahvaljujući Wordle fenomenu pogađanja reči. Bilo je pitanje trenutka kada će nešto slično biti napravljeno za društvene igre.

Guess the Board Game nova je dnevna zanimacija kroz koju možete isprobati svoje poznavanje sveta društvenih igara. Nastala kao promocija aplikacije Let’s Play Board Games, igra pred vas svakoga dana postavlja jednu društvenu igru koju morate pogoditi i, naravno, postoji opcija za deljenje rezultata sa prijateljima. Takođe i svi igrači pogađaju istu igru svakog dana.

Za razliku od hiperpopularnog Wordle, Guess the Board Game se ne zasniva na upornom pogađanju. Ovde imate samo tri pokušaja, dakle duplo manje, a za sada je potrebno uneti tačan naziv igre (recimo, ne smete zaboraviti članove a, an i the). Umesto žutih i zelenih polja, ovde otvarate polja sa informacijama na osnovu kojih ćete pokušati da pogodite koja je misteriozna igra. Tu su: godina izdanja, izdavač, dizajner, prvo slovo, broj igrača, trajanje, ali i čitavi opisi i liste mehanika. Sve je to povučeno direktno sa Board Game Geek, tako da tehnički možete malo “varati”. Bodovanje je, takođe, drugačije i zasniva se na poenima sa neotvorenih polja, koji se dalje množe jednom, dvaput, ili dva i po puta u zavisnosti iz kog pokušaja ste pogodili. Logično, što manje polja otvorite i pogodak iz prve vam donose najviše poena.

Naravno, ovo je potpuno besplatna igra. Ako tražite još igara sa slovima, naše preporuke su timska igra Trapwords i igra skrivenih uloga Werewords.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Games, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.