Games

Asmodee povukao digitalni Pandemic iz prodaje

Digitalno izdanje popularne društvene igre Pandemic više nije moguće kupiti.

Asmodee Digital je ove nedelje sklonio igru iz prodavnica Steam, Google Play i Apple App Store. Bez ikakve najave niti obaveštenja postojećih igrača, igra je samo povučena iz prodaje, a prateće stranice od osnovne igre i ekspanzija sakrivene iz pretrage na pomenutim servisima. Naravno, ukoliko ste već imali igru u svojoj digitalnoj biblioteci pre ovog trenutka, normalno ćete moći da je i dalje igrate i downloadujete, samo nećete moći da kupite dodatke za nju.

Uklanjanje igre iz digitalnih prodavnica poklopilo se sa nedavnom najavom da će pretplatnici na Game Pass servis moći da igraju Pandemic zaključno sa 15. januarom.  Nekoliko reddit korisnika je uspelo da kontaktira Asmodee i, iako niko nije dobio konkretan odgovor zašto je igra uklonjena i šta se dešava zapravo, izdavač jeste potvrdio da je u toku uklanjanje igre sa svih platformi, tj. iz prodaje na istima. Tako će posle 31. januara igra  postati nedostupna za kupovinu na Microsoft i Xbox prodavnicama, a za kraj jula je najavljeno uklanjanje i sa Nintendo Switch prodavnice.

Pandemic je, takođe, misteriozno obrisan sa Asmodee Digital sajta. Naravno, istog trenutka krenule su da kruže glasine da gigant, nedavno prodat za preko dve milijarde evra, planira da objedini sva digitalna Pandemic izdanja pod novo platformom kao što je svojevremeno učinjeno sa Catan Universe. Vrlo je moguće da ćemo videti Pandemi Legacy i Hot Zone zajedno sa originalnom, kultnom igrom u jednoj aplikaciji kroz koju će se sve pokretati. Ne treba zaboraviti ni da Asmodee drži platformu Board Game Arena, gde kroz pretplatu naplaćuje igranje popularnih igara, mada je teško poverovati da bi tek tako odsekli sebi priliv novca. Istina je, k’o što reče Molder, negde tamo, a nadamo se da ćemo razrešenje dobiti uskoro.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Games, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.