Boardgames

Portal Games sprema englesko izdanje Gutenberga

Portal Games će biti jedan od izdavača igre Gutenberg.

U Gutenberg igri, pogađate, vraćamo se u 15. vek i bavimo se prvim presama za štampu, štamparima i štamparijama. Nova tehnologija je tu i vreme je da se na njoj zarade gomile novca i slave. Kako do toga? Proširenjem kapaciteta štamparija i lobiranjem za benefaktore koji će investirati u vašu supermodernu opremu. Jedna od glavnih mehanika igre je aukcija na kojoj će igrači dolaziti u posed novih fontova, mastila i dekoracija za njihove štampane proizvode. Igra traje 6 rundi i pobednik je onaj igrač sa najviše poena i najsenzacionalnijim naslovom [FOTO] [VIDEO] (ovo poslednje smo masno izmislili).

Gutenberg je kreirao tim iz studija Granna, a partner u izdavanju igre će biti poznati poljski izdavač Portal Games. Ovo je prvi put, koliko mi znamo, da se Portal pojavljuje kao izdavač engleskog izdanja igre koja nije direktno kreirana u njihovom studiju.  Granna je poljski studio kao i fabrika za štampanje igara. U njoj je i odštampano prvo izdanje ove igre na poljskom jeziku. Svoju evropsku premijeru igra je doživela na Essen Spiel 2021 sajmu u oktobru prošle godine, kada su objavljene i promo pločice. One će ponovo biti dostupne za svakog ko naruči igru u pretprodaji na oficijelnom sajtu igre.

Portal Games je pre nekog vremena objavio da radi i na dva dodatka za igru Dune: House of Secrets, baziranu na njihovom Detective sistemu.

Gutenberg je igra za 1-4 igrača i traje do 120 minuta. U prodaji će se naći tokom februara 2022. godine.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.