Boardgames

Dune: House Secrets dobija dva nastavka

Iako publika jedva da je uspela da nabavi, a kamoli odigra novu Dune društvenu igru, već stižu najave o čitavoj trilogiji.

Dizajner i direktor Portal Games, Ignacy Trzewiczek (ne usuđujem se da ovo pokušam da izgovorim), otkrio je na BoardGameGeek forumu velike planove za franšizu Dune: House Secrets. Pre svega, u narednim nedeljama dobijaćemo novosti vezano za sve što se dešava “iza kulisa” u Portal Games, ali najvažnije prvo – već su u planu dve igre koje će nastaviti priču.

Zvanična najava nastavka će biti već u januaru 2022. godine, praćena početkom produkcije kako bi igra bila spremna za sajmove na jesen iste godine. Dok bude trajala štampa, tokom proleća će se u Portal Games testirati treća igra kojom će se celokupna priča zaokružiti. Pored toga, u maju će početi distribucija lokalizovanih izdanja po Evropi, dok u junu… pa, početak leta izdavač čuva za iznenađenja.

Da podsetimo, Dune: House Secrets se zasniva na sistemu iz igre Detective: A Modern Crime Board Game. U pitanju je prvenstveno detektivsko-pripovedačka igra za čije igranje je potrebna aplikacija kroz koju dobijate detaljnije informacije i izvršavate neke ključne akcije u istrazi. S obzirom je u pitanju igra koju ćete realno odigrati samo jednom (uvodna + 3 punokrvne avanture), nov sadržaj je preko potreban kako bi se igra duže zadržala u kolekcijama igrača.

Palo je do sada i dosta kritika na kvalitet sadržaja, naročito u poređenju sa Detective ali i igrom Hronike Zločina gde je digitalna komponenta znatno doprinosila iskustvu i omogućila veću nelinearnost. Dune: House Secrets trenutno ima nezavidnu 5.7 ocenu na BGG, što se izdavač nada da će se popraviti nastavcima.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.