Boardgames

Nedeljne vesti 10. 03. – 17. 03. 2017.

Prenosimo vam najvažnije vesti iz sveta vašeg omiljenog hobija. Evo šta se dešavalo protekle nedelje:

  • Ekonomsko strateška društvena igra “Brass“, smeštena u vreme industrijske revolucije, koju je kreirao Martin Valas slavi deseti rođendan. Izdavač Roxley je najavio reizdanje  sa novim ruhom pod imenom “Brass: Lancashire“, koje će se pojaviti zajedno sa novom igrom “Brass: Birmingham“. Obe igre će se pojaviti na Kickstarteru 17. aprila.
  • Portal Games je najavio “Detective: A Modern Crime Boardgame” koja dolazi u 2018. Ovo je kooperativna igra za 1-4 igrača koji preuzimaju ulogu agenata vladine organizacije pod imenom ANTARES. Igra će imati i “online” element pri tokom rešavanja jednog od pet scenarija koji dolaze sa igrom.
  • Gospodar žanra “dudes on the table” (ortaći na tabli) žanra, Erik M. Lang je najavio novu igru sa minijaturama, smeštenu u Game of Thrones univerzumu pod imenom “A Song of Ice & Fire“. Prva kutija će sadržati minijature Starka i Lanistera i planirano je da izađe 2018. godine posle, nesumnjivo, uspešne Kickstarter kampanje koja je zakazana za drugu polovinu ove godine.
  • Bezier Games je najavio za oktobar izlazak nastavka “Castles of Mad King Ludwig“, pod imenom “Palace of Mad King Ludwig“. Ova igra će biti nezavisna i neće zahtevati posedovanje originalnog izdanja.
  • Catalyst Game Labs planira dva nova izdanja u Shadowrun univerzumu. Kartična igra “Zero Day” izlazi u junu dok je premijera društvene igre na tabli “Shadowrun: The Board Game“, najavljena za predstojeći GenCon.
  • CMON je angažovao dizajnera Erika M. Langa da bude Director of Game Design u njihovoj kompaniji. Od aprila Lang će kreirati i dizajnirati nove igre za kompaniju, a takođe će i nadgledati sve razvojne timove. Lang je do sada za CMON kreirao “Blood Rage”, “Arcadia Quest”, “Bloodborne: The Card Game” i mnoge druge naslove.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.