News

Turniri u društvenim igrama i ove godine na Games.Conu

Posle prošlogodišnjeg online događaja, domaći festival pop kulture Games.Con ponovo će biti održan uživo. Ali, na novoj lokaciji.

Ove godine, od 3. do 5 decembra, mesto zbivanja je tržni centar Galerija u Beogradu na vodi. Kao i prethodnih godina, ljubitelji gejminga i svega što potpada pod geek kulturu će moći da se dobro zabave, a to uključuje i svet društvenih igara.

Kako je Galerija dom prodavnice Mipl, ekipa dotične će biti na licu mesta i posetioce učiti kako se igraju društvene igre koje su lokalizovali za naše tržište. Tom prilikom ćemo i premijerno videti srpsko izdanje igre Everdel, dok će biti i popusta na sva Mipl izdanja.

Turniri su neizbežni program na Games.Conu, te će i ove godine biti takmičenja u nekoliko igara. Svaki od tri dana festivala je rezervisan za jednu društvenu igru – Catan, Wingspan i Kartografe. Prijave za prve dve igre su uveliko otvorene, dok će za turnir u Kartografima važiti pravilo “ko prvi devojci” jer će prijavljivanje biti na licu mesta. Mipl je obezbedio i nagrade za najbolje igrače:

  • Vaučeri za kupovinu u Miplu za 3 najbolja Catan igrača
  • Društvena igra Nemesis za najboljeg Wingspan igrača
  • Igre Hronike Zločina, Omerta i Port Rojal za najbolje Kartografe.

Više informacija o samim turnirima, satnicama, kao i načinu prijave možete pronaći na Miplovom sajtu.

A mi se vidimo na Games.Conu u Galeriji i ne zaboravite – Levelovati se mora!

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: News

Tagged as: , , , , , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.