Boardgames

Počeo je domaći online festival igara Lockdown

IGN Adria LOCKDOWN festival

Ceo svet je ostao kod kuće, sajmovi se odlažu, igranje nam preostaje samo preko računara. Kako onda ići na festivale i sajmove? Odgovor na to na domaćoj sceni je Lockdown.

Gaming portal IGN Adria i festival GamesCon, pokrenuli su ove nedelje pomenuti online festival koji će pokušati da na jednom mestu okupi domaće ljubitelje igara i pop kulture. Kao što je prošle godine bio KlikCon u Kragujevcu, tako će nešto slično biti i online. Ceo događaj je planiran da traje više meseci, do kraja juna po trenutnim planovima, a svake nedelje su u planu organizovanja igranja i takmičenja.

To znači da publiku u narednim nedeljama očekuju turniri u društvenima igrama Catan, Spyfall, Codenames, ali i Magic the Gathering: Arena i digitalnim party igrama poput Drawful 2. Učešće u svemu ovome je potpuno besplatno, a organizatori najavljuju brojne nagrade za najbolje igrače. Sami turniri će se odigravati ili kroz zvanične aplikacije (u slučaju MTGA), ili kroz digitalne platforme kao što su Tabletopia i Boardgame Arena, tako da je poželjno da imate i stabilnu internet konekciju.

Više informacija možete naći na zvaničnoj stranici događaja, dok ćemo vas blagovremeno izveštavati o svim dešavanjima sa strane društvenih igara kao i o rezultatima organizovanih turnira.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.