Boardgames

Nove društvene igre 11.04.2020: Danger zone!

Besmrtna pesma Kenija Loginsa će nam ove nedelje biti uvertira za pregled društvenih igara koje su nas najviše zaintrigirale a najavljene su ili objavljene u proteklom periodu. Preporučujemo da je pustite sebi dok čitate.

Elem, još jedna sjajna nedelja za društvene igre i razlog više da ostanete kod kuće i igrate se, a nove igre naručite iz prodavnica. Top Gun simulator (da, i odbojke na plaži!), ratovanje na tlu Evrope ili svađanje oko toga ko nije spustio dasku na WC šolji presecamo i dalje popularnim Marvel superherojima u helankama i kolonizacijom svemira. A možda će vam zatrebati i lopata. DEJNDŽR ZOOUUUUNNNN!

Top Gun: Strategy Game

Top Gun

Top Gun

Prospero Hall se kroz Asmodee sprema da objavio Top Gun: Strategy Game. Igru u kojoj ćemo parati nebo kao najbolji piloti na svetu i igrati odbojku na plaži kao najbolji piloti na svetu. Bićemo u timu Maverik protiv naših drugara u timu Ajsmen i borićemo se za zvanje najboljih pilota. Birićemo se na nebu i na pesku dok glasno slušamo Dejndžer Zoun na VH1 Classic. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i u prodaji bi trebala da se nađe to kraja prvog kvartala 2020. godine.

Europe Divided

Europe Divided (PHOTO: Magdalena Zolud (BGG))

Europe Divided (PHOTO: Magdalena Zolud (BGG))

Nakon uspešne Kickstarter kampanje u junu prošle godine, Phalanx je spreman da u prodavnice pošalje svoj novi naslov Europe Divided. U ovoj igri smo u ulozi jedne od dve svetske sile, Evrope ili Rusije i borimo se da ostvarimo što bolji i jači vojni i politički uticaj tokom dve faze. Prva faza je ekspanzija Evrope (1992-2008) a druga faza je oživljavanje Rusije (2008-2019). Ova igra u stilu Twilight  Struggle je namenjena za 2 igrača i traje oko 90 minuta. Tokom aprila se očekuje u prodavnicama.

Godspeed

Gospeed

Gospeed

Još jedna igra posle uspešne Kickstarter kampanje stiže i u prodavnice. Pandasaurus Games sprema Godspeed koji izgleda jako zanimljivo. Ovo je igra smeštanja radnika koja se dešava u 60tim godinama prošlog veka u alternativnoj stvarnosti. Igrači koji predstavljaju razne nacije se utrkuju u kolonizaciji novootkrivenih planeta pogodnih za život. Tokom raznoraznih faza igrači će reagovati na dešavanja na Zemlji ili na ekzoplanetama, muljati sa teretnim brodovima i razvijati proizvodnju sirovih resursa. Najuspešnija nacija dobija zastavicu da zabode na svoju nastanjenu planetu. Ovo je igra za 2 do 5 igrača i traje oko 90 minuta. U prodavnicama se očekuje tokom proleća.

Marvel Champions: The Rise of Red Skull

Marvel Champions: The Rise of Red Skull

Marvel Champions: The Rise of Red Skull

Kartaška igra sa Marvel superherojima dobija prvo proširenje. Fantasy Flight Games je najavio The Rise of Red Skull, veliku ekspanziju za Marvel Champions: The Card Game, sa kojom dolaze dva špila za heroje Hawkeye i Spider-Woman, ali i negativci Absorbing Man, Crossbones, Taskmaster, Zola i naslovni Red Skull. Sem gomile novih karata i likova kojima će se osvežiti već bogata osnovna igra, ključna novotarija je uvođenje kampanje. Ona se sastoji od pet scenarija, po jedan za svakog negativca, sa laganim unapređivanjem vašeg špila između misija, odnosno penalima ukoliko se odlučite da igrate na ekspertskoj težini. FFG nije najavio kada će The rise of Red Skull stiću u prodavnice, sem da će to biti tokom ove godine.

Gloomy Graves

Gloomy Graves

Gloomy Graves

Nova kartična igra iz Renegade Game Studios neće pokazati kako biti pekar, lekar, apotekar, već kako je to biti grobar. Heroji prebrzo umlaćuju razne nemani u fantazijskom svetu, pa treba sve to pokopati i napraviti kripte. Iako je društvena igra sa ovako mračnom temom nešto što bismo pre očekivali u oktobru, kada je sezona za Noć Veštica, Renegade je odlučio da igru objavi ovog proleća. Gloomy Graves bi trebalo da je dostupan u prodaji širom Evrope već ove nedelje.

Never Bring a Knife

Never Bring a Knife

Never Bring a Knife

“Never bring a knife to a gunfight” glasi čuvena izreka iz… pa, ne znamo tačno gde je nastala, ali za igranje društvene igre Never Bring a Knife to ne morate ni da znate. Pljačka je krenula naopako kada ste otkrili da su među vama i policajci. Kome ćete verovati je glavno pitanje u ovoj igri dedukcije koja podseća na ubrzanu i dinamičniju verziju uvek popularnog Resistance serijala. Imaćete punu šaku karata sa alatima i oružjem, a igra se zaustavlja čim neko od likova bude ucmekan. Atlas Games je igru nedavno pustio u prodaju.

Koje igre su vaši favoriti? Da li planirate kupovinu neke od pomenutih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja o igrama na sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.