Articles

Najbolje horor igre za Noć Veštica

Halloween Noć veštica horor igre

Poslednji dan oktobra je kada se svi vukodlaci, vampiri i mumije klackaju od kuće do kuće, traže čokoladice, ili se šćućure ispred TV-a i gledaju strašne filmove. A možda samo rolaju kockice?

Ne znamo za vas, ali mi ćemo Noć Veštica (iliti Halloween) provesti igrajući društvene igre od kojih se diže kosa na glavi. Nemojte da se plašite, tu je vaš Pitchwise da vas drži za ruku. Hajmo zajedno da vidimo koje su to najbolje horor igre za ovu sezonu. Samo ne obraćajte pažnju na Drakulu koji upravo stoji iza vas.

Zombicide

Zombicide Evolution

Krećemo od suve klasike i igre koja je pokrenula zombi maniju u svetu društvenih igara. Zombicide iz CMON je masivna kutija prepuna zombija kojima ćete lomiti lude glave dok rolate punu šaku kockica. Klasični ameritrash naslov prenosi epske scene iz horor filmova kada horda nagrne na preživele nesrećnike i igra koja će ozbiljno oznojiti sve koji misle da su co-op igre lagane. Sledeće godine izlazi nova edicija Zombicide, tako da će biti i dobra prilika da overite ovaj hitić.

Betrayal Legacy

Betrayal Legacy

Već znamo koliko je originalni Betrayal odličan, ali je sa dolaskom Legacy verzije b-horor iskustvo je podignuto na mnogo viši nivo i morali smo da ga uvrstimo među najbolje horor igre. Još jedna velika kutija na ovoj listi prepuna je avantura i strašnih scenarija koji će istražiti razne horor žanrove. Naravno, nećemo vam otkrivati detalje, sem da će vas Betrayal Legacy iznenađivati iznova i iznova, od uvođenja novih pravila i mehanika do… pa, to ćemo ostaviti vama da otkrijete. Sjajna igra i za Halloween, ali i za svaku sezonu. Ništa manje ne može ni da se očekuje kada Rob Davio potpisuje dizajn.

Tiny Epic Zombies

Tiny Epic Zombies

A ako vam je dosta velikih kutija, evo nečega što staje u džep i donosi obrnuto proporcionalnu količinu zabave. “Maleno” je samo u imenu, pa se Tiny Epic Zombies lepo razbaškari po vašem stolu, donoseći uzbudljivo rokanje zombija po tržnom centru. Sjajno je što se igra može igrati potpuno kooperativno, takmičarski, ili u varijanti jedan protiv svih, a izazov je taman toliki da nećete tek tako pobediti iz prve. A da, ima i minijaturne zombi miple i motorče koje vaše čikice mogu da voze.

Dead of Winter

Dead of Winter društvena igra

Budimo realni, The Walking Dead je odavno postao zevalica od serije. Ako želite da sa prijateljima donesete atmosferu najboljih epizoda te serije, ili drugih scenarija o zombi apokalipsi gde se čovečanstvo bori za opstanak, i dalje nema bolje igre od Dead of Winter. Budite upozoreni – ovo je zla igra, tj. igra koja će u vama uspeti da probudi osobu za koju niste ni znali da čuči u mraku. Ozbiljan test prijateljstava i neverovatno napeta avantura.

Ten Candles

Ten Candles RPG

Za kraj, nešto potpuno drugačije, neobično, okultno čak. RPG, i to kakav! Ten Candles je vaša lična kapija u svet horora za koju vam ne treba puno, samo soba u potpunom mraku i nekoliko drugara spremnih da sa vama pletu priču o smaku sveta. A sveće? Vidite, kada se nešto loše desi vašem liku, spaljujete papirić sa jednom od njegovih/njenih osobina. Sveće su tu da vas opominju da vreme neumitno curi. A iscureće, jer u Ten Candles nema srećnih krajeva.

……………..

I to bi bio naš izbor za najbolje horor igre kako za Noć Veštica, tako i za sve ostale prilike kada želite da uplašite prijatelje.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.