Card Games

Magic: The Gathering dobija novi večni format – Pioneer

Wizards of the Coast objavio novi večni format za Magic: The Gathering.

Standard format je sjajan način za igranje popularne Magic: The Gathering kartične igre. On je jedan od prvih takmičarskih formata u koji se novi igrači upuste. Ali on nije bez svojih mana. Nakon određenog vremena starije karte ispadaju iz rotacije i dolaze nove, tako da ako se ozbiljnije bavite ovom igrom i ovim formatom morate stalno biti u toku (čitaj: investirati u nove karte).

Jednom kada karte izađu iz Standard formata, njihovo igranje je dozvoljeno u jednom od večnih formata kao što su Modern ili Commander. Ovi formati pokrivaju ogromno prostranstvo Magic: The Gathering era i mogu biti veliki zalogaj za nove igrače. To su primetili i u Wizards of the Coast te su odlučili da pomognu novijim igračima sa novim večnim formatom – Pioneer.

Magic: The Gathering Pioneer format

Magic: The Gathering Pioneer format

U Pionir formatu igrači će imati pristup svim setovima karata od Return to Ravnica seta pa nadalje. Na samom startu biće banovano 5 karata. To su fetch zemlje iz Khans of Tarkir seta: Flooded Strand, Polluted Delta, Bloodstained Mire, Wooded Foothills i Windswept Heath. Ove karte neće biti dostupne jer olakšavaju kreiranje višebojnih dekova. A nisu ni jeftine.

Format će bit dostupan u Magic Online i u fizičkoj (papirnoj) verziji igre. Igrači će moći da počnu da ga testiraju u Magic Online več od 23. oktobra. U papirnoj verziji Pioneer format ćemo prvi put videti početkom 2020. godine tokom Players Tour Series.

Nakon ozvaničenja Pauper formata tokom leta, ovo je drugi format koji je Wizards of the Coast uveo tokom 2019. godine.

Prezentovanje novog formata donosi i nekoliko pitanja. Kako Magic: The Gathering nastavlja da napreduje i udaljava se od svojih korena, da li će u budućnosti biti dodat još jedan “Modern” format sa selektivnim brojem setova karata? Da li je Pioneer format zamišljen kao zamena za Modern? Wizards of the Coast se još uvek nije oglasio povodom ovih pitanja.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.