Card Games

Wizards of the Coast zvanično uveo Pauper format u Magic: The Gathering

Wizards of the Coast je udario pečat i ozvaničio popularni Magic: The Gathering format igranja – Pauper. Ovo znači da je commons-only format postao turnirski legalan na svim nivoima takmičenja.

Pauper format se poduže mota po svetu MTGa. Prvo se pojavio pre više od jedne dekada kao ideja fanova i zajednice igrača koja je konstruisala špilove samo od common karata. Ostala pravila pri pravljenju špila su i dalje prisutna: potrebno je da špil ima minimum 60 karata i da ni jedna karta ne može imati više od četiri kopije sem zemalja.

Prošlo je dosta godina dok ovaj nezvaničan način igranja, Pauper, nije dodat u Magic Online, digitalnu verziju kartične igre iz 2017. godine. Format se zatim preneo i u digitalnog naslednika Magic: The Gathering Arena. Iako je bio podržan od strane digitalnih verzija MTGa, Pauper format nije bio zvanično priznat niti se mogao igrati na turnirima papirne verzije ove igre.

Wizards of the Coast je najavio da će ujediniti Pauper format na svim digitalnim platformama zajedno sa papirnom verzijom igre i učiniće ga legalnim na turnirima. U isto vreme osvežiće listu karata koje su dozvoljene za ovaj format (common karte iz bilo kog MTG seta) dodajući i neke koje su prethodno bile banovane u Magic Online.

Pored karata koje su po prvi put legalne u Pauper formatu, 3 karte su dodate na listu karata koje ne mogu da se igraju: Hymn to Tourach, Sinkhole i High Tide. Servis Gatherer na oficijelnom Magic: The Gathering sajtu će biti osvežen da podrži novi format koji startuje 9. jula.

Wizards of the Coast je izjavio da će pažljivo pratiti kako promene u formatu utiču na MTG metagejm, ali da će dati vremena Pauper formatu da se smesti pre nego što se pozabavi novim restrikcijama i zabranama karata.

Novi Pauper format će biti dostupan na digitalnim platformama sa dolaskom Core Set 2020, 9. jula.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.