Card Games

Magic The Gathering Arena dobija najveće proširenje do sada, Core Set 2020 i mačke

Wizards of the Coast je najavio ogroman i sjajan dodatak za Magic the Gathering: Arena.

Saznali smo kada stiže Core Set 2020, kakva nova poboljšanja interfejsa očekuju sve igrače, novi London muligan i šta je to Mastery Pass koji će nam darivati mačkicu! Krenimo redom.

Core Set 2020

Novi Core Set stiže u MTG Arena. Tačnije, 1. jula će biti early access događaj, a već sledećeg dana će biti dostupan svim igračima. Draftovi sa novim setom će biti mogući od 8. jula. Treba naznačiti da su igrači tražili da više rangiranih draft formata bude dostupno u isto vreme i to će od ovog novog dodatka biti moguće.

Poboljšanja interfejsa i mehanike igre

Otkrivene karte sada manje smetaju samoj igri. Nema više potrebe da brinete da li će vam tajmer iscureti ili da li ćete nešto propustiti dok vam stoji reveal ekran. Takođe, mnogi igrači su se žalili da nema automatske stop komande na kartama kao što je Legion Warboss. To više nije problem jer će igra automatski inicirati stop pre borbe za vas ako vaš protivnik odigra ovu kartu ili neku drugu sa sličnim efektom.

Mastery Pass i digitalne mačke

Ono što je falilo u MTGA su, naravno, digitalni mačići koji se raduju dok topite životne poene vašeg protivnika. Kupovinom Mastery Passa, otključaćete dlakavog kompanjona u pet boja. Kako budete igrali i napredovali, možete zaraditi specijalne dodatke za vašeg ljubimca. Da bi vaša mačka napredovala, morate da kompletirate delove Mastery drveta. Ova zezalica će kompletno zameniti Weekly Win nagrade. Mastery Tree će biti dostupan do izlaska sledećeg seta kada će se pojaviti novi. Mastery Pass košta 3400 dragulja.

London mulligan

London mulligan, koji svi željno isčekuju, a koji smo objasnili početkom godine, startuje 2. jula za sve Arena formate.

Historic format

Sve igrače zanima šta će se desiti njihovim kartama sada kada neki setovi ispadaju iz Standard rotacije. Ovim novim dodatkom neće biti nikakvih reseta karata. Svaku kartu koju imate u kolekciji – zadržavate. Karte koje izlaze iz rotacije će moći da se koriste samo u novom Historic formatu. Ovaj format će postojati samo u digitalnoj verziji Magic: The Gathering, tj. u MTG: Arena. Za sada, ovaj novi format neće imati rang listu i neće se igrati takmičarski. Ako igrači budu dovoljno vokalni u svojim zahtevima ovo se može promeniti. Treba naglasiti da karte iz Amonkhet i Kaladesh seta neće, za sada, biti uključene u ovaj format. Razvojni tim je doneo ovakvu odluku jer je trenutno mišljenje da su ove karte veoma jake. Zamislite samo Esper Control špil sa The Scarab God kartom. Hvala, ali ne hvala.

Mnogo toga još dolazi sa novim dodatkom u Magic the Gathering: Arena. Sve detalje o njemu možete pronaći na zvaničnoj stranici.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.