Card Games

Wizards of the Coast uvodi novo pravilo za maligan i odredio datum za Mythic Championship London

Wizards of the Coast za predstojeći Mythic Championship turnir u Londonu odredili da će se igrati Modern i War of the Spark Draft formati.

Drugi po redu Mythic Championship turnir biće održan od 26. do 28. aprila u Londonu. Ovo je isti vikend kada je i pre-release premijera nove edicije karata, War of the Spark, te je odluka da se tada održi ovaj veliki turnir izazvala buru komentara i negodovanja medžik klubova a i igrača širom Britanije. Iako je ovakav turnir zanimljiv novitet za takmičarski medžik problem je što se vlasnici lokalnih klubova plaše manjeg broja učesnika na prerelease-u a igrači su primorani da biraju gde učestvovati i koga podržati. Karte iz najnovije edicije, War of the Spark neće biti legalne za Mythic Championship London modern turnir.

Ono što je možda zanimljivije za igrače i sve one koji prate Magic: The Gathering scenu je da će na londonskom turniru biti premijera novog pravila za maligan. Igrači će svaki put kada maliganišu vući sedam karata a onda će iz ruke koju su zadržali da stave po jednu kartu na dno špila za svaki odrađen maligan. Više neće biti skraja (scry) posle maligana. Ovo je zanimljiva promena od dosadašnjeg Vankuverskog maligana sa ciljem da se pruži šansa za kvalitetno igranje i posle višestrukih maligana. Ako testiranje bude uspešno ovo pravilo će se uvesti na sve formate sredinom leta. Pravo je čudo kako se ranije niko nije setio ovoga 😀 .

Autor: Javorko Petričević

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.