Card Games

MTG: Arena banuje Nexus of Fate, unapređuje igranje sa prijateljima i najavljuje novi set karata

Magic the Gathering: Arena poboljšava igranje protiv prijatelja, banuje Nexus of Fate kartu i nagoveštava smrt jednog od planeswalkera u novom trejleru za War of the Spark set karata.

Pre nekoliko dana, Wizards of the Coast su objavili da je Nexus of Fate karta zabranjena u Standard formatima na jednu dobijenu partiju u MTG: Arena. Ova odluka ne utiče na fizičku igru Magic the Gathering niti na tradicionalno igranje u MTG: Arena. Igrači koji su vlasnici ove karte su dobili besplatan Mythic džoker za svaku kopiju Nexus of Fate koju imaju u svojoj kolekciji. Nije bilo nikakve notifikacije o ovome te proverite svoju kolekciju.

Zabrana Nexus of Fate karte je zanimljiv presedan i pokazuje da je kompanija spremna i da se ne plaši da banuje problematične karte u mečevima na jednu dobijenu partiju. Ovo je jako dobro jer je ovaj format prepun špilova koji divljaju jer ih je nemoguće iskontrolisati bez pravinog korišćenja sideboard karata.

U istoj zakrpi stiglo je i nekoliko poboljšanja koja su vezana za igranje mečeva protiv prijatelja. Direct Challenge, poznatiji kao “igranje sa prijateljima” je proširen i sada je moguće poslati i primiti pozive za mečeve preko Discord aplikacije. Uvedeno je i nekoliko načina određivanja ko igra prvi. Među ostalim ispravkama  nalaze se i popravke deck builder strane kao i poboljšanje opcija zumiranja, gledanja i sortiranja karata i špilova.

Krajem nedelje Wizards of the Coast je objavio i prvi trejler za sledeći set karata, pod imenom War of the Spark, koji će svoju premijeru imati 27. aprila. Video prikazuje toranj u Ravnici, koja je poprište okršaja iza poslednja dva seta karata. Na tornju se nalaze vitraži prošlih i sadašnjih planeswalkera među kojima je i Gatewatch, što je u MTG ekvivalent Marvelovim Osvetnicima. Gideonov prozor je napukao baš na grudima zbog jakog vetra, koji u isto vreme gasi sve sveće sem jedne i ostavlja prepoznatljiv trag najomiljenijeg negativca, Bolasa. Izgorećemo!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.