Industry

Asmodee kupio Plan B Games

Asmodeejev pohod ka kupovini čitave industrije društvenih igara ne prestaje.

Najnovija akvizicija jedne od najvećih kompanija u svetu društvenih igara je Plan B Games, grupa izdavača zaslužnih za društvene igre Azul, Camel Up, Great Western Trail i druge velike hitove. Ovim potezom, izdavači Next Move, Eggertspiele i Pretzel Games će se nadalje nalaziti pok Asmodee okriljem. Tačan iznos akvizicije nije javno poznat, a vest je objavio sam Asmodee na svom sajtu.

Osnivač Plan B Games, Sofi Gravel, ovim povodom izjavila je da je oduševljena što je Plan B Games sada deo još veće kompanije, navodeći potencijal za značajno širom distribucijom koju gigant kao što je Asmodee može da obezbedi. “Naš cilj ostaje isti: pružiti nezaboravna iskustva, kako kroz dubinu mehanika u igrama, tako i kroz visokokvalitetne materijale”, izjavila je Gravel u saopštenju za javnost.

Da podsetimo, prošlog meseca Asmodee je kupio Board Game Arena, sajt za igranje društvenih igara online. Prethodne akvizicije giganta su Libellud, Repos Production, kao i prodavnica Philibert. Ako nas matematika ne vara, jedino je Hasbro trenutno veći izdavač društvenih igara od Asmodee. Mada verovatno ne zadugo.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.