Boardgames

Objavljena Stardew Valley društvena igra

Nakon što je oduševila PC publiku 2016. godine i kolektivno nas zalepila pred monitore, došlo je vreme da Stardew Valley postane društvena igra.

Bez ikakve pompe i najave, studio koji stoji iza sada već kultnog naslova među video igrama objavio je Stardew Valley: The Board Game. Rad na društvenoj igri trajao je više od dve godine, a Eriku “ConcernedApe” Baroneu se na projektu pridružio Kol Medeiros (Web of Spies, GUBS). Kako se anvodi na zvaničnom sajtu, želja je bila da se prenese specifičan osećaj iz video igre na tablu i praktično sve aktivnosti koje smo videli na ekranima se nalaze i u kutiji.

Stardew Valley je društvena igra za 1 do 4 igrača, potpuno je kooperativna i jedna partija traje oko 45 minuta. Igrači će pred sobom imati zadatak da zaštite dolinu od Joja Corporation, te kroz jednu godinu osposobljavati privredu, pecati, gajiti šargarepe itd. Svaka partija donosi drugačije ciljeve, dok je za praćenje vremena zadužen špil karata, ujedno i element nepredvidivosti u igri.  Očekivano, grafički stil je pozajmljen iz digitalnog izdanja.

Stardew Valley: The Board Game se može naručiti putem zvaničnog sajta, mada je za sada dostupna samo na teritoriji Amerike po ceni od 55 dolara.

Ovu godinu će izgleda obeležiti društvene igre zasnovane na video igrama. Nedavno smo saznali da je u razvoju Rainbow Six društvena igra, dok bismo uskoro trebali da vidimo i Witcher: Old World. Lepo je videti i nešto “mirniju” temu za ove adaptacije.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.