Boardgames

Najavljena nova Witcher društvena igra

Witcher Old World društvena igra

Veštac po drugi put dolazi među društvene igre.

CD Projekt Red je zajedno sa proizvođačem društvenih igara Go on Board najavio novu društvenu igru u The Witcher univerzumu. Igra nosi naslov The Witcher: Old World, a u pitanju je kompetitivna avanturistička igra za 2 do 5 igrača. U srži je deckbuilding mehanika, a vaše karte će osim akcija predstavljati i liniju zdravlja kao i brzinu kretanja po mapi. Svi igrači će biti u ulogama veštaca, samo iz različitih škola, pa očekujemo i da će igra biti dobra za više ponovnih igrača zbog različitih taktika.

Dizajner ove igre je Lukaš Vožniak, takođe i dizajner prethodnih uspešnih izdanja iz Go on Board, igara Titans i Valhalla.  U najavi za igru, Vožniak nije otkrivao mnogo detalja, ali je naglasio da će biti objavljena dva izdanja od kojih ono skuplje, deluks, dolazi sa minijaturama. Jer zašto da ne, ipak se treba maksimalno iskoristiti popularna licenca.

The WItcher: Old World će biti finansirana putem Kickstartera, a kampanja bi trebalo da počne tokom maja, dok bi prvi primerci trebalo da stignu do kupaca u aprilu 2022. godine. Potpisnik ovih redova se nada da igra neće ispasti neuspeli pokušaj kao The Witcher Adventure game iz 2014. godine.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.