Boardgames

Najavljena Rainbow Six Siege društvena igra

Ubisoft je odlučio da proširi delatnost i na društvene igre. A jedna od njihovih najpopularnijih franšiza će poslužiti za to.

Na nedavno održanom online panelu povodom početka šeste godine u Rainbow Six Siege, Ubisoft je najavio da ćemo upravo tu video igru uskoro videti i kao društvenu igru. Za projekat je zadužen Mythic Games, koje znamo po igrama Solomon Kane i Reichbusters . Kako je ovaj studio nedavno počeo da radi na licenciranim projektima, od kojih je prvi Darkest Dungeon društvena igra, nismo iznenađeni da već prelaze na saradnju sa mnogo većim franšizama.

Igra, nažalost, nije bila prikazana, sem deset operativaca koje ćemo imati na tabli kao minijature. To je i bilo očekivano, ipak pričamo o Mythic Games. Detalji o igri, sem da bi trebalo da izađe na leto 2021. godine, nisu poznati. Rainbow Six Siege je inače taktička 5-na-5 pucačina u kojoj jedan tim brani lokaciju, dok drugi pokušava da je osvoji i pritom ili izvrši određeni zadatak, ili eliminiše suparnike.  Specifičnost Siege, u odnosu na prethodne igre iz Rainbow Six serijala, je u tome što se skoro svaka površina na mapama može uništiti, kao i u operativcima koje birate na početku meča. Posle turbulentnog početka, R6 Siege je postao veliki hit među igračima i jedan od najpopularnijih esports naslova. Dakle, nisu baš mala očekivanja od društvene igre.

Vrlo vrlo kratki tizer za igru možete videti na kraju prezentacije (od 46:26).

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.