Boardgames

Mythic Games najavio Darkest Dungeon društvenu igru

Darkest Dungeon drustvena igra

Izgleda da nema video igre koja ne dobija analogno izdanje, pa će tako i odlični Darkest Dungeon postati društvena igra.

Izdavač Mythic Games proteklih nekoliko godina izgradio je vrlo bogat portfolio – adaptirali su priče Roberta Hauarda u Solomon Kane društvenu igru, napravili “ovo nije Wolfenstein igra iako totalno jeste” Reichbusters, a sada su spremni i na jednu licenciranu igru.

Ta licenca je Darkest Dungeon, prva video igra studija Red Hook Studios. Odavno je kultni naslov, prodat u više od milion kopija već prvog meseca od izlaska pune verzije 2016. godine. Igra ima unikatan mračni vizuelni stil, sa mitologijom koja vuče inspiraciju iz dela H. P. Lavkrafta. U naslovnu tamnicu vodite grupu avanturista (i uskoro izgubljenih duša), boreći se protiv sve nepojmljivijih košmara kako fizički tako i psihički. Darkest Dungeon je bila izuzetno surova igra u kojoj je vaš najbolji ratnik mogao da završi u ludnici, a da jedina čarobnica iz vaše ekipe dobije traume zbog kojih se plaši mraka. Čini se kao savršena licenca za Mythic Games, čije su sve dosadašnje igre koketirale sa natprirodnim i mračnim temama.

Darkest Dungeon društvena igra će biti na Kickstarteru ove jeseni. Više informacija o igri nas očekuje u narednim nedeljama, nadamo se više od ovog tizer videa:

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.