Boardgames

Pandemic Legacy Season 0 nas vodi na sam početak pandemije

Pandemic Legacy: Season 0

Pandemic Legacy: Season 0

Šta ide posle druge sezone Pandemic Legacy? Pa naravno, nulta sezona. Pandemija se nastavlja … ili počinje?

Pandemic Legacy će dobiti svoj treći nastavak koji će zaokružiti ovu trilogiju igara. Mat Likok i Rob Davio su 2015. godine objavili Pandemic Legacy: Season 1 koji je naišao na odobravanje kod igrača i reči hvale kod kritike zbog svog pristupa naraciji i legat mehanike. Zbog ovoga je dosta dugo igra o borbi protiv pandemije virusa  sa legacy sistemom sedela na prvom mestu BGG liste. Nastavak, Pandemic Legacy: Season 2, je stigao 2017. godine i nekako je prošao mlako i trenutno se kotira kao 33. igra na BGG listi.

Posle dosta spekulacija i rasprava o tome kada će stići treći nastavak, konačno se, krajem marta, oglasio izdavač Z-Man Games. Ovaj izdavač je, nakon izbijanja svetske krize zbog COVID-19 virusa,  do daljnjeg odložio objave o novim igrama u Pandemic seriji.

Izdavač misli da je sada pravo vreme, te smo dobili prve informacije o novoj Pandemic igri. Naravno, ovih dana ništa nije normalno te mesto normalnog broja 3 u naslovu Pandemic Legacy ima broj 0. To znači da je u planu nulta sezona. Da li je to priča o nultom pacijentu? O tome kako je sve počelo kada je komšija nehotice kinuo u samoposluzi? Ostaje nam da sačekamo kraj jula kada je Z-Man Games obećao da će otkriti više informacija. Dotle, pogledajte prvi trejler za Pandemic Legacy: Season 0.

Da li ste igrali neku od Pandemic Legacy igara? Kakvi su vaši utisci?Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.