Boardgames

Nove društvene igre 20.02.2021: Usamljeni kauboj daleko od doma svog

Još jedna nedelja je u svetu društvenih igara obeležena velikim najavama. Nove društvene igre samo pristižu, neke od njih već tokom narednih nekoliko dana, a izdavači obećavaju uzbudljiv ostatak godine. U ovom izdanju izdvajamo sedam igara velikih izdavača kao što su IELLO, Z-Man Games i Pegasus Spiele. Proputovaćemo istoriju, biti kauboji na tri kontinenta, upoznati se sa klimatskim promenama i brojati karte.

Great Western Trail

Great Western Trail

Great Western Trail

Nagrađivano teranje krava na ispašu Great Western Trail će, kako navode izdavači Plan B Games i Eggertspiele,  uskoro dobiti novo izdanje. Tačnije tri komada. Izdavači rade sa dizajnerom Aleksandrom Pfisterom na novoj, poboljšanoj “essential edition” igre. Ona će sadržati i nove elemente igre kao i novu grafiku i ilustracije Krisa Kuilijamsa. Great Western Trail: Second Edition je početak trilogije. Prvo će na leto izaći navedena igra a za njom u rasponu od po godinu dana i Great Western Trail: Argentina i Great Western Trail: New Zeland.

The Game: Face to Face

The Game: Face to Face

The Game: Face to Face

Pandasaurus Games je najavio novo izdanje u liniji The Game. Dizajneri Stefen Bendorf i Rajnhard Staup su napravili The Game: Face to Face koji predstavlja nagrađivani The Game samo za dva igrača. Da podsetimo, u ovoj igri igrači naizmenično ređaju karte po rastućem ili opadajućem redu. Svaki igrač može igrati dve karte od kojih jedna može ići na protivnikov niz. Ko prvi ostane bez karata u ruci je pobedio. Ovo je igra za 2 igrača i traje oko 20 minuta. U prodavnicama će se naći 28. aprila 2021. godine.

Kyoto

Kyoto

Kyoto

Pegasus Spiele sprema igru diplomatije pod imenom Kyoto. Ne, ne mislimo na onu staru igru već na modernu igru u kojoj ćemo se nadmetati sa političarima oko klimatskih promena. Bićemo u ulozi delegata iz raznih zemalja koji pregovaraju na važnoj konferenciji. Cilj je dostići zadati cilj u redukciji zagađenja dok sa druge strane održavamo bogatstvo domovine. Tu su i tajni ciljevi, skrivene večere, dogovori ispod stola i sve što ide uz bogati politički život. Kyoto je igra za 3 do 6 igrača i traje oko 45 minuta. U prodaji će se naći u drugom kvartalu 2021. godine.

Cryo

Cryo

Cryo

Z-Man Game sprema naučnofantastični euro naslov Cryo u kome ćemo se smrzavati na nepoznatoj planeti. Bićemo u ulozi lidera fakcija koje se ne mirišu nakon što nam se brod, zbog sabotaže, srušio na zamrznutu planetu. Šta raditi? Skupljaćemo resurse, kontrolisati teritoriju iznad i ispod površine planete. Razvijaćemo tehnologije i truditi se da obezbedimo opstanak naših sunarodnika. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 90 minuta. U prodavnicama se očekuje tokom proleća.

Architects of the West Kingdom: Works of Wonder i Paladins of the West Kingdom: City of Crowns

Ove godine videćemo ne jednu, već dve ekspanzije za popularne serijale iz Garphill Games. Tako će Architects of the West Kindom dobiti ekspanziju Works of Wonder, dok Paladins of the West Kingdom dobija ekspanziju City of Crowns. Arhitekte će ovoga puta graditi pet čuda za kralja, ali i imati pred sobom neke bitne odluke koje će uticati na njihovu reputaciju. S druge strane, Paladini će tražiti podršku od velmoža širom zemlje kako bi odbranili kraljevstvo, sada sa još većim tablama.  Ako ste se uveliko izigrali ovih igara, pomenute ekspanzije zvuče kao sjajno osveženje i izlaze uskoro.

Root: The Marauder Expansion

Root: The Marauder Expansion

Root: The Marauder Expansion

Nastavljamo sa ekspanzijama. Leder Games sprema još jednu ekspanziju za njihov veliki hit Root. Nova ekspanzija nosi naslov The Marauder i doneće štošta u igru. Pre svega, tu su dve nove zaraćene strane, Lord of the Hundreds i Keepers in Iron. Pored njih, novitet je upotreba tzv. Hirelings mini-frakcija  koje će povećati tenziju u partijama sa malim brojem igrača. A za iskusnije igrače, tu je i opcioni draft na početku partije. Root: The Marauder ekspanzija dolazi na Kickstarter 23. februara.

Royal Visit

Royal Visit

Royal Visit

IELLO u svom asortimanu za 2021. godinu ima svašta, a jedna od glavnih igra je dizajn slavnog dr Reiner Knizie. Royal Visit je društvena igra za dvoje u kojoj ćete sa nadmetati za prestiž i glavnu nagradu – da kralj poseti baš vaš zamak. Koristeći moćnog čarobnjaka i dvorsku lutu igraćete svojevrsno povlačenje konopca i pokušati da krunu pomerite na svoju polovinu. Igra će se od sledeće nedelje naći u prodaji u vrlo luksuznom izdanju sa platnenom tablom.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.