Boardgames

Nove društvene igre 5.12.2020: Snaligastično!

Eto, to je nova reč za ovaj mesec, a naučili smo je kroz nove društvene igre koje nam dolaze u narednim mesecima. Decembar započinjemo pregledom ne onoga što ćemo igrati ovog meseca, već naredne godine. Šta ćete, ne može baš sve da Deda Mraz donese. Saznali smo tako da nova igra iz Capstone Games dolazi sa preko 600 delova, kojim igrama će Renegade proširivati svoj popularni Kids on Bikes univerzum, kako će izgledati Pathfinder društvena igra, a nismo propustili priliku i da ubacimo nešto sa vozićima.

Coffee Traders

Coffee Traders

Coffee Traders

Više od šest stotina i pedeset piklića, tabli i još koječega dolazi u novoj igri iz Capstone Games. Napisali smo slovima jer stvarno treba naglasiti koliko je Coffee Traders masivna društvena igra. Ljubitelji kafe i trgovine istom će sledeće godine tako biti u ulogama farmera koji će voditi plantaže, pratiti tržište i konačno dostavljati kafu restoranima i kafeterijama. Ovo je igra za do 5 igrača, a partija u proseku traje 2 do 2 i po sata.

Duel of Wands

Duel of Wands

Duel of Wands

Renegade Game Studios planira da proširi svoj Kids on Bikes univerzum ne sa jednom, već dve društvene igre. Prva od njih je Duel of Wands, kartična igra u kojoj će dva čarobnjaka odmeriti snage i nadmudrivati se odigravanjem ubitačnih kombinacija. Osim što je ovo nezavistan proizvod, može se kombinovati sa RPG-om kako bi vam kampanje bile još čarobnije. Duel of Wands se očekuje u prodavnicama tokom sledeće godine po ceni od oko 20 evra.

On the Underground: Paris/ New York

On the Underground: Paris/ New York

On the Underground: Paris/ New York

A sad – vozići. I to oni podzemni. LudiCreations za sledeću godinu priprema nastavak svog reizdanja On The Underground. Nova igra će doneti mape metroa Pariza i Njujorka, svaku sa svojim izazovima. Pariski metro će tako biti idealan za igrače koji žele da se međusobno nadmudruju, čitaju poteze i blokiraju se, dok je njujorkška varijanta mnogo brža i donosi repliku metroa sa Menhetna. Interesantno je inače da će igra imati dva omota, u zavisnosti od toga da li preferirate Pariz ili Njujork, ali su komponente unutra identiče, uključujući i table.

Pathfinder Arena

Pathfinder Arena

Pathfinder Arena

Izdavač Giochi Unity najavio je zvaničnu Pathfinder društvenu igru. Razvijana u saradnji sa Paizo, Pathfinder Arena je igra za 2 do 4 igrača u kojoj ćete voditi heroje kroz lavirinte i umlaćivati razne karakondžule iz ovog fantazijskog univerzuma. Očekivano, minijature vode glavnu reč, dok će se lavirint menjati između rundi. Paizo i Giochi Unity nisu objavili puno informacija o ovoj igri, ali snimak prototipa i dizajn minijatura možete videti na zvaničnom sajtu. Ova igra dolazi na Kickstarter tokom 2021. godine.

IKI: A Game of Edo Artisans

IKI: A Game of Edo Artisans

IKI: A Game of Edo Artisans

Pola decenije nakon originalnog izdanja iz UTSUROI, društvena igra IKI: A Game of Edo Artisans će se pojaviti na globalnom tržištu pod okriljem izdavača Sorry We Are French u višejezičnoj varijanti. Put će vas odvesti u Edo (sada Tokio), konkretno u trgovačku ulicu gde ćete sretati razne zanatlije i prodavce. Vaš cilj će biti da postanete najbolji “edoista” tj. naslovni IKI, osoba koja se najidealnije uklopila u unikatni životni stil ovog grada. Igra bi trebalo da se nađe u prodaji na leto.

The Snallygaster Situation

The Snallygaster Situation

The Snallygaster Situation

Pomenuli smo da Renegade sprema dve Kids on Bikes društvene igre. E pa, druga među njima je The Snallygaster Situation, kooperativna igra u kojoj će jedan igrač biti u ulozi klinca koji se izgubio, dok ostali koriste njegove ili njene tragove da nađu pravi put. Usput se treba izboriti i sa raznim čudovištima, ali i federalnim agentima koji dodatno komplikuju stvari. Ako i vi želite biti “snaligastični”, moraćete da se strpite još malo, je igra stiže u prodavnice tokom 2021. godine.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.