Boardgames

Nove društvene igre 22.11.2020: Džek Trbosek i holivudske senzacije

Novembar je i postaje sve hladnije. Pravo vreme za veče društvenih igara za vas i vaše prijatelje. Ove nedelje za vas smo izdvojili nekoliko sveže najavljenih naslova. Trudićemo se da postanemo holivudska zvezda u japanskom naslovu Hollywood Sensation. Mr. Jack in New York dobija popravku šminke a Stuffed Fables dobija ekspanziju Oh Brother!. To je i naš komentar na novo Clue izdanje za mlađe uzraste u kojem su tema Dizni zloće. Za kraj, tu je i nastavak nagrađivane igre The Crew, pod imenom The Crew: Mission Deep Sea. Uživajte!

Hollywood Sensation

Hollywood Sensation

Hollywood Sensation

Japanski izdavač Suki Games je na nedavno održanom Tokyo Game Marketu predstavio svoju kartičnu igru za dva igrača Hollywood Sensation. U pitanju je trick taking igra, ono što se kod nas zove aduti, a vaš cilj je da odigravanjem odgovarajućih karata obezbedite sebi put među zvezde filmske industrije. Nakon svake odigrane ruke pomeraćete svoj pion po crvenom tepihu i konačno ka tituli filmske starlete, ali pazite da vas ne isprati previše skandala.

Oath: Chronicles of Empire and Exile

Oath: Chronicles of Empire and Exile

Oath: Chronicles of Empire and Exile

Nakon uspešne Kickstarter kampanje početkom godine, Leder Games se sprema da objavi Oath: Chronicles of Empire and Exile za široke narodne mase. Ovo je strateška igra u kojoj igrači stvaraju istoriju drevne zemlje kroz manipulacije, političke manevre i ostale muljatorske akcije. Svaka (nesrećna) promena u društvu, nastala pod uticajem akcija igrača, ostaviće trag na buduće scenarije i putu ka pobedi. Igra je otvorenog kraja te ovakve promene “u hodu” donose dosta varijacija tokom igranja. Ovo je igra za 1 do 6 igrača i traje oko 2 sata. U prodavnicama će se naći tokom prvog kvartala 2021. godine.

Mr. Jack in New York

Mr. Jack in New York

Mr. Jack in New York

Više od deset godina nakon što smo jurili gosn Džeka po Menhetnu, imaćemo ponovo priliku da to učinimo sa novim izdanjem igre Mr. Jack in New York. Izdavač Hurrican je igru najavio tokom Spiel Digital 2020 i predstavio nove ilustracije za koje je bio zadužen Piero. Ovo je inače i jedina novina, jer je dizajner igre Bruno Katala u međuvremenu naglasio da će mehanički biti identična prvom izdanju iz 2009. godine. Igra se očekuje u prodaji tokom 2021. godine.

Clue: Disney Villains

Clue: Disney Villains

Clue: Disney Villains

Novo izdanje kultne društvene igre Clue (Cluedo) će čuvenu frazu “Kapetan Mustard, u bilijar sali, svećnjakom” zameniti sa “Džafar je sakrio otrovnu jabuku u sobu sa ogledalima”. Da, novi Clue menja poznatu temu rešavanja ubistva sa Disney negativcima koji traže magične predmete. Igra funkcioniše identično originalu, a dolazi u lepoj kutiji koja izgleda kao knjiga, dok su likovi predstavljeni metalnim minijaturama. Clue: Disney Villains je trenutno u prodaji u The OP prodavnici, a do kraja godine se očekuje i u internacionalnoj prodaji.

Stuffed Fables: Oh, Brother!

Stuffed Fables: Oh, Brother!

Stuffed Fables: Oh, Brother!

Plaid Hat Games proširuje svoj hit “društvena igra kao knjiga” Stuffed Fables. Nekoliko godina nakon priče iz osnovne igre, plišane igračke dobijaju dva nova drugara – jednoroga Pouki i akcionu figuru Menija. Nova priča donosi i novu knjigu kroz koju ćete prolaziti, nove prepreke, mini mapu i druge komponente. Ekspanzija Stuffed Fables: Oh, Brother! je trenutno u pretprodaji, a izlazak se očekuje početkom 2021. godine.

The Crew: Mission Deep Sea

The Crew: Mission Deep Sea

The Crew: Mission Deep Sea

Nagrađivana kooperativna igra The Crew dobija nastavak, ponovo u izdanju Kosmos. Iz svemira ćemo se preseliti u dubine more, pa ćemo u The Crew: Mission Deep Sea biti u ulozi ronilaca koji istražuju nepoznate podvodne predele. Ponovo će pred igračima biti različite misije, tj. zadaci koje će odigravanjem karata morati da ispune, a postojaće i varijanta za sve koji preferiraju igre za dva igrača. Novi The Crew se očekuje u prodaji tokom marta 2021. godine.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.