Industry

Gale Force Nine tuži Wizards of the Coast

Gale Force Nine nije zadovoljan saradnjom sa Wizards of the Coast.

Gale Force Nine je podneo tužbu protiv Wizards of the Coast u vezi licence koju GF9 nosi za Dungeons & Dragons proizvode. Ovaj izdavač od WOTCa tražiti 950.000 dolara.

Kako GF9 navodi, problem je nastao u maju kada je WOTC obavestio GF9 da želi da prekine ugovor o licenci godinu dana ranije, 31. decembra 2020. godine. Pošto stranke nisu došle do zajedničkog rešenja, WOTC je prestao da odobrava proizvode spremne za  svetsko tržište za koje GF9 ima prava za prevod i distribuciju.

Gale Force Nine proizvodi minijature i DM zaslone za WOTC. To su oni koji se nalaze u The Tomb of Annihilation, Storm King’s Thunder, Curse of Strahd, Rage of Demons, Elemental Evil i Tyranny of Dragons. GF9 takođe prevodi D&D proizvode na francuski, nemački, italijanski, španski, poljski, portugalski i japanski jezik.

Da vas ne bismo davili legalnim začkoljicama i zvučali pametno, reći ćemo samo: “Obdžekšn!” i dodati par reči o problematičnim licencama. WOTC i GF9 vezuju dve licence. Dogovor iz 2017. godine za prevod i distribuciju Dungeons & Dragons materijala u nekoliko zemalja i dogovor iz 2008. godine za proizvodnju i distribuciju na svetskom nivou D&D proizvoda. Ova dva ugovora su povezana, tako da ako jedan pukne odlazi i drugi.

Naravno, pravovremeno ćemo vas obaveštavati o daljem razvoju događaja. Spremite kokice.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.