Boardgames

Spiel des Jahres 2020 nagrade za Kosmos i PD Verlag

Mesec dana nakon dodele Kinderspiel des Jahres 2020 došlo je vreme da se, uz socijalnu distancu, održi i glavni događaj godine – Spiel des Jahres.

Za ovogodišnje Spiel des Jahres nagrade bila je jaka konkurencija, iako su izabrane samo po tri igre u finalu. Surotno očekivanjima mnogih ljubitelja društvenih igara, Uve Rozenberg je ostao bez nagrade ove godine za svoju odličnu igru Nova Luna. Umesto ovom favoritu, nagrada je otišla u ruke izdavaču PD Verlag za igru Pictures, koju su dizajnirali Daniela i Kristijan Stor.

U kategoriji “društvena igra za iskusne igrače”, tojest Kennerspiel des Jahres, nije bila ništa slabija konkurencija. Štaviše, publika je bila podeljena između Cartographers, The Crew i The King’s Dilemma, sve tri izuzetne društvene igre i favoriti brojnih igrača. Pobedu je ipak odnela igra The Crew, koju je dizajnirao Tomas Sing za Kosmos. Očekujte sve pomenute igre da uskoro budu u štampi sa poznatim SdJ pečatom, kao i na rafovima supermarketa u Nemačkoj i ostatku Evrope.

Čestitamo pobednicima, a u nastavku možete pogledati snimak ceremonije dodele Spiel des Jahres nagrada:

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.