Boardgames

Nove društvene igre 18.07.2020: Ozbiljni biznis i velike kutije

Ove nedelje stigle su nam mahom najave ekonomskih društvenih igara. Delom reizdanja u velikim kutijama, delom ekonomija za početnike, sa trunkom ekonomije međ vampirima i avetima. Znate već, klasika.

Gricnite vampirsko kartanje iz Renegade, napravite dobar biznis u kompletnom izdanju Hansa Teutonica, naučite kako se vodi zabavni park uz Blue Orange Games, ili pletite kikice u bradama uz The Dwarves. Evo i koje nove društvene igre su najavljene u proteklom periodu.

Vampire: The Masquerade Rivals Expandable Card Game

Vampire: The Masquerade Rivals

Vampire: The Masquerade Rivals

Početkom meseca smo pričali o vampirima i evo ih opet. Renegade Game Studios, u saradnji sa Paradox Interactive, najavio je Vampire: The Masquerade Rivals Expandable Card Game. Kao što je očigledno iz njenog naziva, ovo je kartična igra o kojoj ćete četiri vampirska klana u pokušaju dominacije nad San Franciskom. Dva do četiri igrača će tako poslati svoje vampirske armije na mračne ulice, koristiti razne vampirske moći i uticaj klanova, a pobeđuje onaj ko poslednji ostane na nogama ili dogura do 13 poena prestiža. Igra će tokom avgusta biti na Kickstarteru, sa planom da se početkom 2021. godine dostavi bekerima i prodavnicama.

Hansa Teutonica: Big Box

Hansa Teutonica Big Box

Hansa Teutonica Big Box

Pegasus Spiele najavio dve nove velike kutije. Prva od njih je Hansa Teutonica, trgovačka društvena igra originalno objavljena 2009. godine koja je u međuvremenu dobila tri ekspanzije. Ovo je baš klasičan euro, sa sakupljanjem victory poena kroz lagano razvijanje ekonomije i pasivno-agresivno blokiranje drugih igrača. Velika kutija dolazi sa tri table i podržava igranje do 5 igrača spremnih za trgovinu severnozapadnom i centralnom Evropom. Igra se u prodavnicama očekuje tokom trećeg kvartala ove godine.

Meeple Land

Meeple Land

Meeple Land

Blue Orange Games, po našem dosadašnjem iskustvu, ne ume da omane. Za jesen su najavili Meeple Land, društvenu igru u kojoj ćete praviti zabavni park. Miplovi žele na Hali-gali i Tvister, a vi ćete im nabavljati vožnje, štandove sa šećernom vunom i plaćati reklame kako bi ih još više dolazilo u park. Pobednik je naravno igrač sa najboljim zabavnim parkom. Očekujemo zabavnu igru sa jednostavnim pravilima i dosta smeha, uz poslovično dobre ilustracije.

The Dwarves Big Box

The Dwarves Big Box

The Dwarves Big Box

Bradonje iz romana Markusa Heica već neko vreme imaju svoju društvenu igru, a sada će Pegasus Spiele sve to upakovati u deluks kutiju. The Dwarves društvena igra u Big Box izdanju dolazi sa sve četiri ekspanzije. U pitanju je kooperativna igra sa solidnim brojem scenarija, puno rolanja kockica i utabavanja protivnika na tabli. Pijemo pivo i vitlamo sekirama krajem leta, kada The Dwarves Big Box stiže u prodavnice širom Evrope.

To Catch a Spy (Harsh Shadows)

To Catch a Spy

To Catch a Spy

Novoosnovani izdavač Wonderspell najavio je svoju prvu igru. To Catch a Spy je društvena igra za jednog do dva igrača koja je na 54-card takmičenju sajta Board Game Geek osvojila prvo mesto među solo igrama, a za dlaku joj je izmakla titula najbolje igre za dvoje. Jedan igrač će biti tajni agent koji će u mreži karata 3×3 juriti špijuna. Igra će takođe dobiti novo ime, Harsh Shadows, a u prodavnice stiže tokom leta.

Boss Monster: Vault of Villains

Boss Monster: Vault of Villains

Boss Monster: Vault of Villains

Dok je Overlord, spinoff igra Boss Monster serijala žarila i palila Kickstarterom, izdavač Brotherwise Games najavio je novu ekspanziju za svoju hit kartičnu igru. Boss Monster: Vault of Villains donosi 15 mini i 5 velikih “kraljica”, 35 novih soba i nekoliko novih magija. Novina su Crash Landing karte sa kojima se broj igrača podiže na 6, a sve to će se prodavati po više nego povoljnoj ceni od 12 evra. Ova ekspanzija stiže u prodavnice krajem oktobra.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.