Boardgames

Asmodee kupio francuskog izdavača Libellud

Asmode nastavlja sa akvizicijama izdavača društvenih igara. Na redu je poznato francusko ime.

Asmodee Group je postao vlasnik izdavačke kuće Libellud koja je poznata po svojim porodičnim igrama. Libellud je francuski izdavač koji u svom katalogu ima veliki broj popularnih i nagrađivanih igara. Njihova igra Dixit je 2010. godine osvojila Spiel Des Jahres nagradu a Misterium je 2016. godine osvojilo As d’Or za najbolju društvenu igru. Pored njih tu su Seasons, Obscurio, Loony Quest, Dice Forge i mnoge druge.

DiXit

DiXit

U kompletu je kupljeno 24 igara i 15 ekspanzija. Poznavaoce stanja u industriji društvenih igara ovo nije začudilo jer je Asmodee distributer igara za mnoge regione ovog francuskog izdavača još od njegovog osnivanja 2008. godine. Osnivač Libelluda, Regis Bonesi, će napustiti kompaniju dok će Metju Auber, koji je tu od osnivanja , preuzeti kormilo kompanije od 19 zaposlenih.

Asmodee već više od jedne decenije kupuje izdavače društvenih igara. Početkom ove godine preuzet je Repos Production a sa kupovinom Libelluda kompanija pod svojim okriljem sada ima 18 izdavača i operiše u 18 zemalja na 4 kontinenta.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.