Boardgames

Fantasy Flight Games više ne proizvodi Star Wars minijature

Star Wars Legion: Clone Wars

Star Wars Legion: Clone Wars

Tektonske promene se nastavljaju u okviru kompanije Asmodee i njenih “podanika”.

Najnoviji potez kompanije je preseljenje čitave proizvodnje Star Wars igara sa minijaturama iz Fantasy Flight Games u ruke Atomic Mass Games. Konkretno, u pitanju su igre Star Wars X-Wing, Star Wars Armada i Star Wars Legion. Pomenuti studio je Asmodee prošle godine pokrenuo kao specijalizovani kutakt za proizvodnju igara sa minijaturama. Da podsetimo, tada je najavljena igra Marvel: Crisis Protocol.

Pored promene gde će se šta proizvoditi, iz FFG je u Atomic Mass prešao Sajmon Eliot. Gospodin Eliot je prethodnih pet godina bio glavna karika između FFG i Lucasfilm, zadužen za nabavku prava za sve društvene igre koje su proizvodili. Dok će on preuzeti vodeću ulogu u novom studiju, nije poznato kakva će budućnost biti za ostale Star Wars proizvode koji, makar za sada, ostaju u FFG-evim rukama. Tu pre svega mislimo na popularne Star Wars društvene igre kao što su Imperial Assault, Outer Rim i Rebellion, ali i na Star Wars RPG knjige. Interesantno je da je u trenutku dok ovo pišemo i dalje aktuelna pretprodaja novih Star Wars Armada setova na FFG sajtu.

Ranije ove godine, Asmodee je kupio Repos Production i Libellud, dva velika imena evropske scene društvenih igara. Kako će se ekspanzija sa Atomic Mass Games odvijati saznaćemo, nadamo se, vrlo uskoro.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

 

3 replies »

  1. Bice to da ce ove igre propasti potpuno. FFG je jedan od najboljih studija za razvoj igara na svetu, vec sada je odatle usled ove odluke otislo nekoliko kljucnih dizajnera a ni Imperial Assault (ciji je razvoj zavrsen) ne ostaje u okviru FFG jer se vodi kao igra sa minijaturama zbog licenci. Asmodee se vec pokazao na RPG diviziji koja za godinu dana nije uspela nista da napravi osim stete. Tuzan dan za drustvene igre.

    • Imperial Assault za sada ostaje u FFG, jer nije isključivo miniature game već klasičnija društvena igra. Mada i to je pitanje dok ne prebace u drugi studio.

      • Siguran sam da je IA registrovan kao minijature zbog prava prema lucas/dizniju. E, sada ako bas imas direktan info da ostaje unutar FFG verujem, ja sam cuo da ode i on iz FFG. Mozda ga nece ni ovaj novi studio jer je igra prakticno zavrsena, odnosno razvoj je stao pre nesto vise od godinu i po, nazalost. u svakom slicaju mislim da je ovo bas losa situacija jer nesto sto je razvijano godinama iz ljubavi preslo je u ruke onih koji na to sve gledaju iskljucivo kroz marginu profita. O tom ‘specijalizovanom’ Atomic Mass studiju ne vredi trositi reci.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.