Articles

Proslavite 4. maj uz najbolje Star Wars društvene igre

Pre mnogo, mnogo godina u nekoj dalekoj galaksiji odigrala se saga koju sada znamo kao Ratovi Zvezda. Star Wars društvene igre su vrlo brzo usledele, kao jedini logičan odgovor na igračke, Dart Vejder posteljine i replike bikinija princeze Leje.

Kroz naš dugi igrački staž susreli smo se sa nebrojeno ovih igara, postavljajući Star Wars na naše stolove kao skirmiše, avanture, čak i logičke igre. Kao i svaki proizvod pop kulture, Star Wars igre su dolazile i odlazile, a bile su i vrlo varirajućeg kvaliteta. Ranije smo pričali o Star Wars RPG igrama, pa smo odlučili zato da za ovaj 4. maj (May the 4th be with you! prim. aut.) istaknemo pet društvenih igara koje će vam pružiti različita iskustva u dalekoj galaksiji, igre koje apsolutno morate odigrati kao fan filmova, ali i kao ljubitelj društvenih igara. Ovo su najbolje Star Wars društvene igre koje trenutno možete kupiti.

Star Wars: Imperial Assault

Star Wars imperial assault društvena igra

Ratovi Zvezda su, pre svega, jedna velika avantura. Dobrice protiv zloća, heroji i mračni negativci, sve to spakovano u oblandu putešestvija preko fantastičnih vanzemaljskih svetova. A ima li bolje igre koja pokazuje herojstvo i taj prešareni Star Wars svet od Imperial Assault? Jedan igra preuzima ulogu Mračne strane, dok ostali biraju heroje iz proširenog univerzuma (animiranih serija i knjiga) i stvaraju novu priču kroz kampanju i brojne scenarije. Ova društvena igra će vaš sto pretvoriti u neke od najuzbudljivijih i najnapetijih Star Wars scena koje ćete posle često prepričavati. Malo upozorenje samo: kao većina Fantasy Flight Games izdanja, Imperial Assault ima veliki broj ekspanzija i dodataka, tako da na duže staze može da bude velik udar na novčanik. Mada, kada se ekipa unese u priču, želećete da povremeno uzmete neke dodatke.

Star Wars: Dark Side Rising

Star Wars: Dark Side Rising

Star Wars: Dark Side Rising

Ne treba zaboraviti koliko je Star Wars i porodična franšiza a, na kraju krajeva, svi žele da umlate Dart Vejdera. Još bolje ako je na stolu njegova figurica. Dark Side Rising je kooperativna igra koja se oslanja na mehanike i pravila iz Thanos Rising, ali umesto heroja u helankama tu su Han Solo, Luk Skajvoker i drugi. Vaš zadatak je da okupite pobunjenike i uništite Zvezdu smrti pre nego što bude izgrađena. Ima tu puno rolanaj kockica, skakanja i vikanja za stolom, a pre svega dobre drugarske zabave.

Star Wars: Outer Rim

Star Wars: Outer Rim

Star Wars: Outer Rim

Pređimo malo u tu daleku, daleku galaksiju. Outer Rim vas stavlja u ulogu intergalaktičkog švercera, švindlera i generalno mutivode. Dakle, ima mesta u galaksiji i za one koji svoj novčanik stavljaju ispred svega. Ili ćete biti kao Mandalorian i, svesno ili nesvesno, ostaviti neobrisivi trag na galaksiji. Koji god put da odaberete, ova društvena igra će vam pružiti izuzetnu avanturu. Svi igrači kreću sa letećom krntijom od svemirskog broda, a od poslića koje uzimate zavisiće vam akontacija i mogućnost da nabavite bolji bling. Sve to, logično, utiče na konačni ishod. A možete je igrati i solo, ako preferirate sirovi izazov igranja protiv same igre.

X-Wing Miniatures Game

FFG se jedne godine setio nečega genijalnog – ako već volimo da sakupljamo Star Wars svemirske brodove, zašto ne bi postojala igra oko toga? X-Wing Miniatures Game je bio instant hit kada se pojavio 2012. godine, doživeo novo izdanje i gotovo bezbroj ekspanzija u međuvremenu. U biti je odlična mozgalica za dva igrača, igra koja vaš sto ili tepih pretvara u galaktičko bojište, gde ne postoje tradicionalne granice i table, već brodovi mogu slobodno da manevrišu. Osnovna kutija ima svega šačicu brodića, a proširenja uključuju neke legendarne brodove poput Millennium Falcon i Star Destroyer. Igra koja, bukvalno, masivna onoliko koliko vi budete želeli (i vaš novčanik vam dozvoli).

Star Wars: Rebellion

Star Wars rebellion društvena igra

Po mnogim mišljenjima, Rebellion je najbolja Star Wars igra. Po sredi jeste nešto veoma epsko – velika kutija, još veća tabla, celovečernje trajanje partije, komplikovano, kompleksno… Ovo jeste ultimativno Star Wars iskustvo među društvenim igrama, ono koje vam omogućava da doživite koliko su zaista veliki “ratovi” u Ratovima Zvezda. Rebellion vam na raspolaganje daje heroje, flote svemirskih brodova i kopnene jedinice u sukobu zbog koga gori galaksija. Među 150 minijatura dobijate čak i Zvezdu Smrti. Sjajno, zar ne?

Koja je vaša omiljena Star Wars društvena igra? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru i neka Sile bude s vama!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.