Card Games

Wizards of the Coast u 2021. godini planira i Magic: The Gathering D&D set karata

Wizards of the Coast je objavio plan za Magic the Gathering u 2021. godini gde se navodi i Dungeons & Dragons set karata.

Nakon plana za esport i takmičarsku MTG sezonu 2020 -2021, čarobnjaci sa obale su, kao i prošle godine u ovo vreme,  objavili imena i raspored izdavanja novih MTG setova za iduću godinu. U planu i programu izdavanja Magic the Gathering karata za 2021. godinu Wizards of the Coast je smestio nekoliko iznenađenja kao i povratak nekih linija proizvoda. Prvi kvartal će doneti Kaldheim, potpuno novi planarni svet u Magic Multiverzumu. Ovo će biti svet prepun vikinga koji će fanovi po prvi put posetiti od kada je pomenut 2009. godine kao deo Planechase seta.

Nakon njega sledi povratak Time Spiral bloka u Time Spiral: Remastered. U drugom kvartalu nas očekuje još jedan novi svet u setu nazvanom Strixhaven: School of Mages, koji zvuči skroz haripoterski i bavi se čarobnjačkom školom i kako se nećete upisati u istu.

Velika vest je da će sledeće godine biti objavljen i D&D brendiran set MTG karata, koji će se zvati Dungeons & Dragons: Adventures in the Forgotten Realms. D&D se ukrštao sa MTGom i ranije kroz RPG knjige posvećene Magic Multiverzumu (Theros i Ravnica). Ovo je prvi put da D&D ulazi u svet kartičnih igara, još od Spellfire igre 1994. godine. Ako ovo ukrštanje bude dobro prihvaćeno najavljeni su i uplivi drugih D&D svetova.

Sledeću godinu će zaokružiti Modern Horizons 2, nakon koga stižu dva Innistrad seta: Innistrad: Werewolves i Innistrad: Vampires. Zanimljivo je da u planu za iduću godinu nema Core Seta 2022. WOTC je redovno objavljivao Core Set svake godine od kada ga je vratio u modu sa Core Set 2019. Za sada se čini da je Core Set tradicija još jednom napuštena. Da li zauvek, videćemo.

Koji set iz 2021. godine vam najbolje zvuči? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.