News

Board & Dice igre od sada i kao RPG avanture

Svi znamo da ideja za dobar RPG scenario nikada dosta, nebitno da li vodite Dungeons & Dragons, Call of Cthulhu, ili nešto deseto.

Takvom logikom se vodio i izdavač Board & Dice, koji je nedavno objavio besplatnu kolekciju avantura za vašu sledeću RPG sesiju. Kao baza su iskorišćene postojeće popularne društvene igre – Tekhenu, Teotihuacan i druge igre koji počinju slovom T a izlomite jezik dok im izgovorite naziv. Svaki scenario je potpuno nezavistan od RPG sistema, a dizajneri su se potrudili da se priče mogu lako uklopiti kako u D&D tako i u neke ezoteričnije RPG-ove.

Adventures from the Realm of Board Games je pun naziv ovog besplatnog PDF fajla. Svaka od četiri avanture dolazi sa uvodnim tekstom, postavkom (okruženje, vremenski period, itd.), idejama za pravljenje likova, a zatim ulazi u nekoliko činova priče koju ćete voditi svojim igračima. Naravno, sve su to vodilje i okviri u kojima ćete vi dalje plesti svoje intrige za stolom, ali su veoma dobra baza i za avanture koje ne moraju nužno da isprate radnju i svet. Pored avantura, Board & Dice je u fajl uključio i lagani RPG zasnovan na igri Traintopia, najnovijoj društvenoj igri ovog izdavača. Kako sami navode, u pitanju je RPG za kraće sesije, a svakom igraču je dovoljna samo jedna obična (d6) kockica za igranje. Na kraju krajeva, koliko je moglo da se upakuje na dve A4 strane pravila uz lepe ilustracije?

A ako vam sve ovo zvuči k’o španska sela, pročitajte kako se igra RPG. Kada savladate osnove i želite materijal za igru, preporučujemo da pogledate naš vodič kako do jeftinog RPG-a.

Kakav ste vi RPG igrali?Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Categories: News, RPG

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.