Boardgames

Nove društvene igre 05.09.2020: Tajna manastirskog piva (hladnog)

Visoke temperature privlače hladno pivo. To je zakon fizike i mi se tu ništa ne pitamo. Kao što septembar i oktobar privlače velike količine novih društvenih igara. E pa mi smo tu da vam pomognemo oko igara. Pivo ćete, teškom mukom, morati sami da popijete. Ove nedelje čitajte o manastirima, zašto bog voli dinosauruse, vozovima, sukobu Rimljana i Gondora, Ktuluovim pipcima i Robinson Krusou. Pa ovo je bolje nego Netfliksov meni…. Uživajte!

The LOOP

The LOOP

The LOOP

Zli doktor Fu je napravio vremensku mašinu a vi ga morate zaustaviti! The LOOP je kooperativna društvena igra za 1-4 igrača u kojoj ćete prolaziti kroz sedam vremenskih perioda kako biste sabotirali opakog doktora i njegove klonove. Međutim i vi imate keca u rukavu, jer ćete moći da vezujete odigrane parte pomoću vremenskih paradoksa i premotavanja vremena, te napravite mnogo jače kombinacije. Igru će u oktobru objaviti Catch Up Games. Englesko izdanje će biti ograničeno na svega 250 primeraka u prvom izdanju.

Monasterium

Monasterium

Monasterium

Šta je tajna manastirskog piva… nećete saznati u igri Monasterium. Umesto toga, ova društvena igra vam kao zadatak daje izgradnju novog manastira slanjem šegrta na različite poslove. Želite naravno što poznatiji manastir i više poena na kraju igre. Tabla je inače dvostrana, a izdavač dlp Games navodi da je u igru uvedena nova, inovativna mehanika korišćenja kockica. Videćemo kako to sve izgleda kada igra stigne u prodaju krajem oktobra.

Robinson Crusoe: Treasure Chest

Robinson Crusoe: Treasure Chest

Robinson Crusoe: Treasure Chest

Portal Games nam je spremio kovčeg pun iznenađenja za Robinson Crusoe. Kada kažemo kovčeg, mislimo na kartonsku kutiju. Kada kažemo iznenađenja mislimo na kompletnu kolekciju promo karata koje su do sada objavljene za ovu igru. U Robinson Crusoe: Treasure Chest će se naći promo karte koje je objavio Portal Games kao i karte koje su kreirali fanovi ove igre. U kutiji su i novi scenariji koji će nas suočiti sa opasnim lovokradicama, staviti nas na put Doktora Livingstona i pokrenuti potragu za ostrvom sa blagom. Ovo je ekspanzija za 1 do 4 igrača i traje oko 60 minuta. U prodavnicama će se naći krajem novembra.

Imperium: Classics & Imperium: Legends

Imperium: Classics & Imperium: Legends

Imperium: Classics & Imperium: Legends

Osprey Games sprema ne jednu, već dve kartične igre. Nezavisne a slične. To su Imperium: Classics i Imperium: Legends. Ovo su asimetrične igre građenja špila u kojoj se istorijske i fiktivne imperije sukobljavaju dok pokušavaju da prošire svoju teritoriju, uznapreduju sa tehnologijom i ostvare mir i stabilnost. Svaki igrač dobija špil karata koji predstavlja određenu imperiju a karte predstavljaju gorepomenute akcije imperija. Svaka od ove dve igre dolazi sa 8 različitih špilova civilizacija, svaki sa svojim prednostima i manama. Sjajno je da ti špilovi mogu da se mešaju tako da možete praviti i svoje civilizacije. Igru su napravili Najdžel Bakl i David Turci. Ilustracije je radio Mihajlo Dimitrievski. Osprey Games je igru najavio za maj 2021. godine.

Rolling Stock Stars

Rolling Stock Stars

Rolling Stock Stars

Avioni, brodovi i vozovi. Kompleksnost preko 4 na BGG. To je “laganija” verzija igre Rolling Stock pod imenom Rolling Stock Stars. Ovo je 18xx igra, studija All-Aboard Games, koja malo ublažava originalnu igru i približava je onima koji se možda nisu susreli sa ovim žanrom igara a voleli bi da probaju. Kraća igra, varijabilna snaga kompanija, oslabljene zelene i plave kompanije i abstrahovanje vrednosti kompanija putem zvezdica. Sve je tu i spremno je za vaše proigravanje. Dizajner Bjorn Rabenstein savetuje da se igra odigra više puta jer nakon što svi znaju kako da je pravilno igraju počinje prava zabava. Nije li to slučaj za svaku dobru društvenu igru? 😀

Gods Love Dinosaurs

Gods Love Dinosaurs

Gods Love Dinosaurs

Pandasaurus Games nastavlja da iskazuje svoju ljubav prema dinosaurusima. Na redu je igra Kaspera Lapa – Gods Love Dinosaurs. Ovo je strateška igra vučenja pločica gde igrači manipulišu i kontrolišu razne životinjske vrste u njihovom lancu ishrane. Cilje je izbalansirati taj lanac kontrolom teritorije tako da svaka vrsta ima dovoljno resursa da preživi. Problem je prehraniti dinosauruse pošto su oni najzahtevniji i najveći predatori. Ovo je igra za 2 do 5 igrača i traje oko 45 minuta. U prodavnicama će se naći krajem oktobra.

Imaginarium: Chimera

Imaginarium: Chimera

Imaginarium: Chimera

Bombyx je najavio ekspanziju za njihov naslov iz 2018. godine – Imaginarium, koji su kreirali Bruno Katala i Florian Sirieks. Ime dodatka je Imaginarium: Chimera, a u njemu će se naći nova pravila za sanjanje mašina, tojest njihovu dušu. Tu su i novi projekti i asistenti i dovoljno komponenti da može da igra 6 igrača. Za sada maksimalan broj igrača može igrati samo timski mod igranja.

Arkham Noir Case #2: Called Forth by Thunder

Arkham Noir Case #2: Called Forth by Thunder

Arkham Noir Case #2: Called Forth by Thunder

Asmodee je objavio da je nabavio prava za distribuciju Arkham Noir solo društvenih igara i ovog meseca će u prodavnice širom sveta doneti reizdanje Arkham Noir Case #2: Called Forth by Thunder. U pitanju su nezavisne igre zasnovane na pričama HP Lovecrafta u kojima ćete spajati simbole i pokušavati da otključate izlaz, a ovo izdanje je zasnovano na pričama “The Lurking Fear” i “The Diary of Alonzo Typer”. Kako ovaj Lovecraft pasijans funkcioniše pročitajte u našoj Arkham Noir recenziji, a ako se i vi spremate za horor sezonu ili možda pratite Lovecraft Country seriju pogledajte koje su najbolje Lovecraft igre po našem izboru.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.