Boardgames

Nedeljne vesti 8.12. – 15.12. 2017

Ove nedelje su izdavači objavili imena nekih novih igara poznatih dizajnera. Uve Rozenberg, Antoan Bauza, Erik M. Lang i Bruno Katala su potpisani ispod novih naslova Frost Games, CMON i Bombyxa. Mega Civilizacija će se podeliti na dve igre, ali će i dalje ostati Mega. Tu je i nova igra IDW Games koju je ilustrovao Gris Grimli.

Da ne dužimo, u nastavku čitajte o Mega Civilization, Reykholt, Princess Jing, Imaginarium, Victorian Masterminds i Edgar Allen Poe’s Masque of the Red Death.

Victorian Masterminds

Victorian Masterminds

CMON će tokom 2018. godine objaviti Victorian Masterminds, koju su potpisali Antoan Bauza i Erik M. Lang. Ovo je prva igra na kojoj ova dva poznata dizajnera rade zajedno a prvenstveno je planirano da je izda Space Cowboys.

U ovoj asimetričnoj igri, učesnici su u ulozi moćnih zloća koji žele da profitiraju na činjenici da je Šerlok Holms nestao. Dok im je Tajna Služba za petama, oni će slati svoje plaćenike u gradove širom Evrope gde će skupljati materijale za zle stimpank mašinerije, uništavati građevine i izvršavati razne tajne misije.

Mega Civilization

Mega Civilization

Mega Civilization je jedna od onih mamutskih igara za koje stvarno treba imati puno slobodnog vremena da bi se u njoj uživalo. Razvijana 8 godina, Mega Civilisation je objavljena 2015. godine sa preko 3000 komponenti, za do 18 igrača, u ogromnoj drvenoj kutiji koja je težila oko 11 kilograma. Štampana serija je bila limitirana te je svaka igra dolazila sa potvrdom o autentičnosti. Uskoro će biti lakše pronaći ovu igru jer njeni autori spremaju novu ediciju igre koja će se pojaviti tokom 2018. godine.

Mega Civilization: West je korigovana i pročišćena verzija originalne igre koju će moći da igra od 5 do 9 igrača, i mapa će biti smanjena na samo dve table. Dizajner Flo de Han je takođe najavio da spremaju i Mega Civilization: East koji će moći da se priključi osnovnoj igri i pri tom povećati broj igrača na originalnih 18. U pripremi je i još kompaktnija verzija igre za broj igrača manji od 5, ali kako dizajneri kažu to će pre biti spinof nego igra sa Mega Civilisation naslovom.

Reykholt

Reykholt

Uve Rozenbergova opsesija hortikulturom se nastavlja u novoj igri dizajnera Agricola, Cottage Garden i A Feast for Odin, pod imenom Reykholt. Igra je smeštena u sela zapadnog Islanda, gde će igrači gajiti voće i povrće pomoću ostrvske geotermalne energije. Ovo će biti dizajnerov povratak worker placement igrama, posle nekoliko naslova sa spuštanjem pločica. Frosted Games je najavio da će ova igra za 2 -4 igrača će biti objavljena na sledećem Essen Spiel sajmu.

Edgar Allen Poe's Masque of the Red Death

Edgar Allen Poe’s Masque of the Red Death

IDW Games je objavio informacije o novoj social deduction igri koju će ilustrovati Gris Grimli. Edgar Allen Poe’s Masque of the Red Death je dizajnirao Adam Vajz a u njoj su igrači u ulozi aristokratije na večernjoj zabavi gde žele da ih princ primeti i sa njima razmeni koju reč ili uslugu. Sve to moraju da učine pre ponoći jer stiže Crvena Smrt. Ova igra za 2-7 igrača će imati svoju Kickstarter kampanju u januaru sledeće godine a čim finansijeri dobiju svoje kopije, igra će se pojaviti i u slobodnoj prodaji.

Princess Jing

Princess Jing

Matagot je najavio da će Princess Jing biti u prodaji u prvom kvartalu 2018. godine. Igru dizajnera Roberta Frage, za 2 igrača smo prvi put videli na FIJ sajmu u Kanu 2017. godine a svoju punu premijeru će imati predstojećeg februara na istom sajmu.

Imaginarium

Imaginarium

Bruno Katala u saradnji sa Florijanom Sirieiksom sprema igru Imaginarium. Igru će objaviti Bombyx a svoj prvi demo je imala na Canskom sajmu 2017. godine a prikazana je i na Essen Spiel 2017. U ovoj igri za 2-5 igrača, sa sjajnim minijaturama, igrači sklapaju mašine i formiraju fabrike za stvaranje snova.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.