Boardgames

Dungeons & Dragons dobija još dva popularna sveta

Wizards of the Coast je najavio dva jaka naslova u njihovoj mega popularnoj RPG linij Dungeons & Dragons.

U okviru slavljenja 25 godina Magic The Gathering, WOTC je za 20. novembar spremio Guildmaster’s Guide to Ravnica. Ovaj beskrajni grad iz popularne kartične igre će detaljno biti oslikan u ovom tvrdom povezu koji će sadržati informacije o 10 gildi koje vladaju gradom, njihovim planovima, tajnama kao i o borbi za uticaj. Uz ovu knjigu u prodavnicama će se naći i propratni materijal u vidu mapa i specijalno žigosanih kockica. WOTC je i ranije flertovao sa ukrštanjem ova dva megabrenda. Tokom 2016. godine na internetu je objavljena besplatna D&D avantura smeštena u M:TG svetu Zendikaru i nakon toga nije bilo novih “istraživanja” na ovom polju.

Jedan od zanimljivijih fantastičnih svetova u vlasništvu WOTC, Eberron, dobija svoje reizdanje za petu ediciju Dungeons & Dragons, pod imenom Wayfinder’s Guide to Eberron. Ovaj, takođe tvrdi povez, će sadržati sve tematske elemente potrebne za početak istraživanja ovog sveta sa malo drugačijim tonom kao i četiri nove rase – Warforged, Shiftersm, Changelings i Kalashtar. Eberron se prvi put pojavljuje 2002. godine kada je autor i dizajner Kejt Bejker pobedio na WOTC takmičenju za novi fantasy svet. Kao najbolji među 11.000 prijavljenih, Eberron je 2004. godine oslikan u prvom izdanju Eberron Campaign Setting u saradnji sa Bil Slavičekom i Džejms Vajatom. Sledeće godine ovo izdanje je osvojilo Origin nagradu za najbolji dodatak za RPG. Novi set Eberron knjiga je 2009. godine objavljen za neslavnu 4tu ediciju D&D a nova knjiga za 5tu ediciju je već dostupna u prodavnicama.

Wizards of the Coast je tokom juna najavljivao osvežene poznate svetove koje bi skrenule pažnju igrača sa titularnog Forgotten Realmsa. Kompanija ima čvrst stav da neće skoro raditi na novim svetovima ali da će, najverovatnije, za nove generacije Dungeons & Dragons igrača raditi na osvežavanju naslova kao što su Spelljammer, Dark Sun i Greyhawk.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.