Boardgames

Eurazeo pronašao kupca za Asmodee

Najveća kupovina u svetu društvenih igara samo što se nije desila.

Trenutno najveće ime, kada su društvene igre u pitanju je Asmodee, a kompanija je nedavno stavljena na prodaju. Traženi iznos? Sitnica – samo 1.5 milijardi evra, novac koji ne ispada baš svakome iz džepa. Međutim, vlasnici Asmodee, investiciona firma Eurazeo, objavili su da su našli kupca koji bi mogao da kupi Asmodee za 1.2 milijarde evra i da u tom slučaju vlasništvo nad gigantom ne bi daleko putovalo.

Potencijalni kupac je Pai Partners, francuska kompanija koja se takođe bavi privatnom svojinom kao Eurazeo. Iako ništa manja kompanija, Pai operiše ”srednjim do velikim evropskim kompanijama” koje su lideri na svom tržištu, pa je Asmodee veoma logična kupovina za njih. Iz Asmodee već navode da su impresionirani načinom na koji se Pai ophodi prema svojim kompanijama, među kojima su proizvođači prehrabmenih proizvoda, naočara, pa i espreso mašina. Ukoliko pregovori za kupovinu budu uspešni, poslovanje Asmodee će se nastaviti neometano, bez promene uprave i brenda, ali sa potencijalom da se dopre do još veće publike.

Trenutno nije poznato kada je krajnji rok za postizanje dogovora, dok se sve za sada odvija ”iza kulisa”. Asmodee je inače objavio podatke u dosadašnjoj zaradi u iznosu od 442 miliona evra, od čega čak 25% čini poslovanje (prodaja i distribucija) u Francuskoj.

Categories: Boardgames, Card Games, News

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.