News

Nove RPG igre 03.03.2020: Mitske odiseje u Terosu i špijunske igre

U ovonedeljnim RPG vestima čitajte o Mythic Odysseys of Theros, The Spy Game i Fantasy AGE knjigama.

Mythic Odysseys of Theros

Mythic Odysseys of Theros

Mythic Odysseys of Theros

Uskoro stiže još jedno mešanje Dungeons & Dragons RPGa sa Magic: The Gathering kartičnom igrom. Pre dve godine smo posetili Ravnicu u Guildmaster’s Guide to Ravnica a sada se spremamo za odiseju u Terosu u novom D&D suplementu pod imenom Mythic Odysseys of Theros.

Ova knjiga, u izdanju Wizards of the Coast,  će vam pomoći da zaronite i zaigrate kampanju u svetu Teros, jednom od mnogih u multiplanarnom univerzumu MTGa. Suplement donosi nova pravila, rase, bogove i monstrume koji se mogu susresti u ovom svetu inspirisanom antičkom Grčkom. Opisano je i pet prepoznatljivih artefakta koji su u rukama božanstava Terosa. Sve u svemu, ako igrate Dungeons & Dragons i ljubitelji ste Magic: The Gathering svetova, ovo je knjiga za vas. U prodaji će se naći sa dve različite naslovne strane i to od 19. maja 2020. godine.

The Spy Game

The Spy Game (5e)

The Spy Game (5e)

Black Cats Gaming se pozabavio tajnovitim špijunskim poslom i mreži koja ga okružuje. The Spy Game je nova RPG igra za 5 ediciju Dungeons & Dragons sistema koja se bavi baš time – špijunskom akcijom. Knjiga donosi modifikovana D&D pravila pomoću kojih ćete moći da uživate u modernoj akciji poput one u filmovima o Džejms Bondu i Nemogućoj Misiji. Mesto pećina infiltriraćemo haj tek laboratorije, hakovati kompjutere i izbegavati kamere, a mesto zmajeva borićemo se protiv vladara iz senke, specijalnih taktičkih timova pa čak i maskiranih prodavaca viršli. Na knjizi je radio impresivan tim: Sam Veb (Modiphius), Erik Kembel (GM u Geek and Soundry), Rob Viland (Firefly RPG, Star Wars Saga Edition), Virdžinija Pejdž (John Carter of Mars, Star Trek Adventures) i mnogi drugi. Nakon uspešne Kickstarter kampanje, knjiga je u pripremi i očekuje se da će biti u prodaji od jeseni ove godine. Do tada možete probati The Spy Game Quickstart Packet koji sadrži sve što je potrebno da bi ste osetili ovaj sistem i doneli odluku da li je ovaj RPG za vas.

Fantasy AGE Starter Set & Basic Rulebook

Fantasy Age

Fantasy Age

Green Ronin Publishing koji je pre nekoliko meseci proslavio 20ti rođendan je najavio da za predstojeći Gen Con sprema Fantasy AGE Starter Set u kome će konačno naći informacije o gradu Freeport. Ovaj grad je postao poznat po tome da je jedan od prvih fantazijskih lokacija/ svetova koji je kreiran za D&D 3.0 sistem. Kasnije je taj grad uključen i u Pathfinder RPG sistem a sada se konačno vraća kući.

Fantasy AGE je sistem koji je kreirao Kris Pramas, sadašnji direktor Green Ronin Publishinga i pripada AGE mehanici (Adventure Game Engine). Pored ovog naslova istom mehanikom se pokreću i Modern AGE sistem, kao i svetovi The Expanse, World of Lazarus i Dragon Age RPG.

Nakon objavljivanja Fantasy AGE Starter Seta sledi veće i obimnije izdanje Fantasy AGE Basic Rulebook knjige.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.