Card Games

Evo kako će izgledati MTG 2020-2021 esport sezona

Wizards of the Coast je objavio planove za budućnost Magic: The Gathering  esporta, otkrivajući planove za digitalne splitove i šampionski turnir koji će ispratiti svaki novi set.

Nova sezona (2020-2021) počinje ove jeseni sa izlaskom najavljenog seta Zendikar Rising. Strategija koja se zbog pandemije koristila za trenutno aktuelni set Ikoria: Lair of the Behemoths, će se primeniti i za jesenji set karata. Drugim rečima, do daljnjeg će sezona biti digitalna, nošena na leđima MTG Arena aplikacije.

Šta to konkretno znači? Svaki set karata je u žiži interesovanja 3 meseca dok se ne objavi novi. Tokom ta tri meseca postojaće tri turnira, po jedan svakog meseca. To će biti, u ovom slučaju Zendikar Rising Qualifier Weekend na kojem mogu ućestvovati svi igrači koji imaju rank 1200 i viši u Mythic grupi. Postoji još načina ali zarad ne komplikovanja teksta se držimo ove osnove. Ostale načine za kvalifikovanje za kvalifikacione vikende možete pronaći na zvaničnom MTG sajtu. Nakon toga, tokom Zendikar Rising Qualifier vikenda, koji traje 2 dana, igrači će se takmičiti na dve dobijene u Standard i Historic formatu za mesto na finalnom, šampionskom, split turniru.

Plan Zendikar Rising Split turnira

Plan Zendikar Rising Split turnira

Najbolje plasirani igrači iz ovih mesečnih kvalifikacija dobijaju mesto na finalnom turniru svakog seta, koji se zove Zendikar Rising Championship. Finalni turnir će primiti i najbolje takmičare iz Magic Online kvalifikacija kao i najbolje sa turnira Wizards of the Coast partnera. Nagradni fond svakog ovog split (blokovskog) turnira će iznositi 250.000 dolara.

Svaki sledeći set MTG karata će pratiti ovu tromesečnu turnirsku formulu sa mesečnim kvalifikacijama i finalnim šampionskim turnirom na kraju bloka. Nakon što okupljanje u klubovima i organizovanje turnira postane ponovo sigurno i dozvoljeno, Wizards of the Coast će polako integrisati fizičko takmičarsko igranje u ovaj plan i program.

Da li ćete učestvovati u Zendikar Rising Split turnirima? Kako vam se sviđa novi sistem? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.