Boardgames

Video igra Secret Neighbor uskoro i kao društvena igra

Više nije retkost da pričamo o video igrama koje postaju društvene igre, ali jeste neobično da pričamo o društvenoj igri koja je nastala od spinoff verzije horor igre, koja je ujedno i sama u neku ruku party igra. Šta?

Da li ste do sada čuli za Hello Neighbor? Sada jeste. U pitanju je horor igra iz studija Dynamic Pixels u kojoj ste klinja koji provaljuje u kuću svog suseda, jer mu ovaj deluje nešto sumnjivo. Uostalom, znate već taj scenario iz brojnih filmova, između ostalog i onog čuvenog sa Tomom Henksom iz 1989. godine. Elem, video igra postade super popularna pa je prošle godine objavljen i nastavak Secret Neighbor u kome ste bili gomila klinčadije koja, opet, upada komšiji u kuću, ali sa kvakom da je upravo jedan od njih izdajnik.

Ukoliko i vama ovaj scenario zvuči kao idealan za jedan party game, onaj u stilu Resistance, onda razmišljate kao Arcane Wonders. Ovaj izdavač najavio je zvaničnu Hello Neighbor društvenu igru za 5 do 10 igrača. Baš kao i u Secret Neighbor video igri, pokušavaćete da pronađete ključeve za vrata podruma i otkrijete tajne komšiluka dok su vam za petama jedan igrač (komšija), a u grupi je neko izdajnik, spreman da vas prevari na svakom koraku. Iza ove društvene igre stoji duo dizajnera Đuliana Moreno Patel i Ariel Rubin, koje su objavile nekoliko escape room igara u serijalu Escape Room in a Box.

Hello Neighbor: The Secret Neighbor Party Game će se u slobodnoj prodaji naći tokom oktobra, ali će određeni broj primeraka moći da se pazari tokom Gen Con Online između 30. jula i 2. avgusta.

Koju video igru biste voleli da vidite kao društvenu igru? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.