Boardgames

Nove društvene igre 13.06.2020: Moderno, samo moderno

Sve je sada nešto moderno. Moderna umetnost, moderna moda, moderne frizure… Vi, nadamo se, uveliko znate da je vaš Pitchwise isključivo moderan i ne prati trendove već ih postavlja.

Tako da sada gledamo moderne i još neobjavljene nove društvene igre koje će obeležiti sezonu proleće/leto 2020. Kao i uvek, puna kapa noviteta, tema i ideja. Krenimo onda od jedne istorijske igre.

SCOPE Stalingrad

SCOPE Stalingrad

SCOPE Stalingrad

Bitka za Staljingrad bila je jedno od najpoznatijih uporišta Drugog svetskog rata, a izdavač Draco Ideas će je uskoro preneti u formu kartične igre SCOPE Stalingrad. 2 ili 4 igrača će zauzeti dva snajperska “gnezda” i pametnim odigravanjem pokušati da eliminišu suparničku stranu. Pravila se, navodno, objašnjavaju za svega 2 minuta, dok celokupna partija može da se odigra za 15 minuta. Tu je i nekoliko scenarija i varijanta sa dodatnim specijalnim kartama koje komplikuju ovu logičku igru. Draco Ideas trenutno prima porudžbine za igru i, ako ne dostignu 300 primeraka u pretprodaji po drastično nižoj ceni (12€), nikome od finansijera neće biti naplaćeno (ali ni dostavljena igra). Dakle, nešto kao Kickstarter, samo što je igra već gotova i spremna za distribuciju nakon kampanje.

Modern Art: The Card Game

Modern Art: The Card Game

Modern Art: The Card Game

Vreme je za revamp još jedne Knicijine igre. CMON se latio posla šminkanja igre Modern Art te će se na tržištu pojaviti još jedna verzija ove igre. Igrači su u ulozi kolekcionara umetničkih dela i cilj je da na sledećem nedeljnom okupljanju istih, dok ispijaju čaj i jedu sendviče sa krastavcima, svima na nos natrljaju činjenicu da je njihova kolekcija najbolja. Izlagaće slike autora koji im se sviđaju i uz pomoć specijalnih akcija na tim delima/ kartama pokušaće da stalno budu ispred svih trendova i skupljaju pobedničke poene. Ovo je igra za 2 do 5 igrača i traje oko 30 minuta. Igra se očekuje u prodavnicama tokom juna.

Kings of War: Vanguard 2 Player Starter Set

Kings of War: Vanguard 2 Player Starter Set

Kings of War: Vanguard 2 Player Starter Set

Pošto već CMON nije najavio nove minijature, morao je neko. Kings of War: Vanguard sledeće nedelje dobija novi komplet za 2 igrača kojim ćete instant postaviti ovu skirmiš igru na sto. Pre svega, komplet je namenjen početnicima koji se još nisu susretali sa igrom, a u kutiji dolaze 22 minijature sa bazama, kockice, brza pravila, ukoričeni Vanguard Rulebook i metar. Jer, kako da znate koliki je domet? Sigurno nećete meriti prstima, svašta. Mantic Games navodi preporučenu maloprodajnu cenu od 100 evra za ovaj set.

The Alpha

The Alpha

The Alpha

Išla dva vuka – jedan zavija, drugi odvija. U redu, izbacićemo se kroz prozor sami. Šalu na stranu, nova igra iz Games by Bicycle upravo vas postavlja u čopore vukova kao nove predvodnike. Moraćete kroz pet sezona da održite svoje vukove sitim i nepovređenim, dok drugi čopori pokušavaju da vam preotmu teritoriju i hranu. Relativno brza igra sa puno rolanja kockica i vuk-miplovima i nekim interesantnim idejama oko organske kooperacije sa drugim igračima. The Alpha će se u slobodnoj prodaji naći tokom druge polovine juna.

Aeronautica Imperialis: Skies of Fire

Aeronautica Imperialis: Skies of Fire

Aeronautica Imperialis: Skies of Fire

Games Workshop uz novu ediciju Warhammer 40.000 sprema i osveženo izdanje vazdušnih okršaja u novom starter setu za dva igrača,  Aeronautica Imperialis: Skies of Fire. Glavni akteri u ovoj kutiji su kombinovana Imperial Navy i Astra Militarum flota koja će se rešetati protiv Tau Air Caste. U kutiji je po 5 minijatura za svaku stranu, scenariji, dvostrana tabla, propratni materijal i knjiga pravila. Ovo je nastavak priče o borbama u vazduhu u dalekoj budučnosti koja je prezentovana prošle godine sa borbom Imperial Navy i Orkova u Aeronautica Imperialis: Wings of Vengeance. Novi starter set se već nalazi u prodavnicama.

Pandemic: Hot Zone – North America

Pandemic: Hot Zone - North America

Pandemic: Hot Zone – North America

Malko nesrećno, u sred ovog čuda od pandemije najavljena je i nova Pandemic društvena igra. Pandemic: Hot Zona – North America je ubrzana verzija jedne od najboljih kooperativnih igara svih vremena, sa smanjenom teritorijom o kojoj ćete brinuti, ali jednako panična kao i original. Zajedno sa saigračima pokušavaćete da pronađete lek za tri bolesti putujući po Severnoj Americi, dok su mehanike otprilike identične originalu, sem mogućnosti internacionalnog putovanja. Z-Man Games planira da igru objavi krajem jula, najkasnije početkom avgusta, a najavljuje i znatno nižu cenu od standardnog Pandemica.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.